В Україні виявлено другий випадок захворювання на грип А (Н1N1)

23 вересня до Київської міської СЕС з державної установи «Інститут епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського» АМН України надійшла інформація, що 18 вересня було проведено тестування вірусу грипу А (Н1N1). Відповідно до документів, що супроводжували зразок, підтверджено приналежність виділеного штаму вірусу грипу до типу А (Н1N1).

Матеріал для дослідження отримано від хворого С. 1970 р. народження, мешканця України, що тимчасово проживає в м. Києві, знімає квартиру у Святошинському районі, працює на приватному підприємстві. Місце прописки — м. Кіровоград. З 25 липня по 03 серпня С. перебував в Індонезії (острів Балі) на відпочинку. Повернувся до м. Києва 03 серпня літаком рейсом зі Стамбула. У Стамбул прибув з Балі через Сінгапур. Індонезія не входила до переліку країн, в яких реєструвалися випадки пандемічного грипу А (Н1N1). Серед інших відвідувачів Індонезії звернень за медичною допомогою не було.

Громадянин С. захворів 08 вересня (температура тіла 39 °С, сухий кашель, озноб). Звернувся по допомогу 10 вересня та був госпіталізований до Київської міської клінічної лікарні № 7. 10 вересня переведений до Київської міської клінічної лікарні № 9, встановлено діагноз: ГРВІ, гострий бронхіт, правобічна нижньодольова плевропневмонія? Того ж дня, згідно з рекомендаціями МОЗ України, відібрано матеріал для вірусологічного дослідження та направлено до вірусологічної лабораторії міської СЕС. Виписаний за категоричним наполяганням хворого 13 вересня в задовільному стані.

Контактні особи за допомогою не зверталися, хворих не зареєстровано. Громадянин С. мешкає один. Серед медичного персоналу, працівників вірусологічної лабораторії, митниці, прикордонників, контактних осіб тощо випадків захворювання на грип А (Н1N1) не зареєстровано. До Кіровограду, зі слів хворого та за даними Кіровоградської обласної СЕС, громадянин С. у серпні та вересні не приїжджав.

Державна санітарно-епідеміологічна служба України продовжує проведення протиепідемічних заходів щодо осіб, які прибувають в Україну з країн, на території яких зареєстровані випадки захворювання на грип A (H1N1).

Нагадаємо, 5 червня 2009 р., за інформацією Українського центру грипу та ГРВІ, надійшло підтвердження від референс-лабораторії ВООЗ у Лондоні, що матеріал від хворого, направлений на дослідження з України, є позитивним щодо нового вірусу грипу A (H1N1).

За матеріалами www.moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті