МНС створює реєстр медичних та фармацевтичних працівників

МНС України видало наказ від 01.08.2007 р. № 523 про формування реєстру медичних та фармацевтичних працівників України, що являтиме собою автоматизовану базу даних, створену для забезпечення єдиного галузевого обліку керівників та фахівців за напрямами «Медицина» та «Фармація».

Згідно з цим документом така база даних створюється з метою формування єдиного медичного простору з уніфікованою інформацією та ведення повного автоматизованого обліку медичних і фармацевтичних працівників. Ці данні можуть використовуватися Департаментом охорони здоров’я та медико-біологічного захисту з метою достовірного планування потреби та ефективного використання наявних медичних та фармацевтичних кадрів, у тому числі на особливий період, а також для потреб служби медицини катастроф для забезпечення координації та управління процесом реагування на надзвичайні ситуації з медико-санітарними наслідками. Аналіз отриманої інформаціі також дозволить визначити потреби системи МНС України щодо підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації та атестації медичних та фармацевтичних працівників, а також планувати обсяги фінансування зазначених заходів на поточний рік та на перспективу. Декларується мета вдосконалення організаційно-штатної структури медичної служби МНС України.

До автоматизованої бази даних вноситься така інформація: ПІП, ідентифікаційний код працівника, освіта, місце роботи, фаховий рівень, підвищення кваліфікації, науковий ступінь, вчене звання, зміна прізвища. Інформація, що введена до бази даних, є конфіденційною і може використовуватися відповідно до чинного законодавства України. Кожен працівник має право ознайомитися з даними про себе, які надає про нього заклад, та у разі незгоди звернутися до відповідного працівника кадрової служби свого підрозділу із заявою про їх виправлення для внесення достовірної інформації до реєстру.

Нестор Шуфрич зобов’язав відповідальних посадовців до 31.12.2007 р. створити і ввести в дію автоматизовану базу даних (реєстр) медичних та фармацевтичних працівників сфери управління МНС, до 15.10.2007 р. забезпечити відповідне оснащення Департаменту охорони здоров’я та медико-біологічного захисту.

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті