Володимир Гройсман презентував звіт роботи Уряду за 2017 р.

14 лютого відбулося засідання Кабінету Міністрів України, під час якого Володимир Гройсман, Прем’єр-міністр України, презентував звіт роботи Уряду за 2017 р. Він зауважив, що з 2014 р. розпочався процес децентралізації влади, і сьогодні Уряд й надалі фокусуватиметься на державній підтримці регіональних проектів. У першу чергу, тих, які торкатимуться екстреної медичної допомоги, інвестицій у заклади охорони здоров’я та побудови нових дитячих садочків. Також він зупинився на питанні реформи системи охорони здоров’я.

«Я розумію, що, можливо, хтось вважав, що якщо ми в жовтні або в листопаді приймемо медичну реформу, все одразу зміниться в один день у системі охорони здоров’я. Але звертаюся сьогодні до українців, скажіть, будь ласка, невже 10 або навіть 20 років назад система охорони здоров’я задовольняла нас з вами? Ні, вона руйнується вже багато років. Ми маємо зупинити це руйнування, маємо відновити абсолютно нові стандарти надання медичної допомоги. Хочу сказати, що за один рік це може зробити тільки чарівник, якого ми знайти, напевно, не зможемо. Все інше — то буде просто брехня. Нам треба важко працювати над тим, щоб створити нормальні умови в кожній поліклініці, сільській амбулаторії, операційній, палатах, і зробити все для того, щоб ліки і лікування були доступними», — зауважив очільник Уряду.

Також він звернув увагу на проблеми, які виникли з 1 січня з урядовою програмою «Доступні ліки».

«Я вчора проводив нараду по «Доступним лікам». Як Прем’єр-міністр, Уряд — ми створили систему відшкодування вартості ліків. В принципі ми не заборгували жодної копійоч­ки жодному регіону. Але я сьогодні отримую на «гарячу лінію» дзвінки, що не у всіх регіонах є доступ до цих ліків. Подивіться самі, ми прийняли рішення забезпечити ліками, ми передбачили кошти на це, ми зробили систему прозорою й залучаємо всі аптечні заклади до роботи в цій системі. Але чиновники не квапляться, їм це не болить. Вони навіть на це не звертають уваги. Я хочу сказати, що віце-прем’єр-міністр Павло Розен­ко направив запит від Уряду в області з питанням, що у них з ліками, вакцинами. Ми ще з 4 областей не отримали відповіді. Я хочу звернутися до всіх представників органів центральної влади, у тому числі й голів обласних державних адміністрацій — якщо ви не будете розуміти людей, я наголошую на тому, що ми працювати з вами не будемо. Ви поставлені там і призначені для того, щоб вирішувати проблеми людей, а не закривати на них очі. Це відповідальність кожного, починаючи з району й завершуючи областю. Свій рівень відповідальності я відчуваю», — зазначив В. Гройсман.

Окрім цього, він повідомив, що в програмі «Доступні ліки» взяв участь 6761 аптечний заклад. Однак зазначимо, що відповідно до офіційного сайту даної програми на сьогодні в ній взяли участь 6179 аптечних закладів. Також В. Гройсман зауважив, що за 2017 р. було виписано 13,9 млн рецептів по всій країні.

Глава Уряду також озвучив існуючі ключові завдання для Кабінету Міністрів, серед яких якісне державне управління; децентралізація; інвестиції в сектор державних підприємств; якісна охорона здоров’я й освіта; безпека держави і громадян.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті