ЮНІСЕФ закуповуватиме ліки для України за бюджет 2016 р: підписано відповідну угоду

19 Жовтня 2016 10:32 Поділитися

ЮНІСЕФ закуповуватиме ліки для України за бюджет 2016 р: підписано відповідну угодуЯк повідомляє прес-служба МОЗ України, 18 жовтня в.о. міністра охорони здоров’я України доктор Уляна Супрун та голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Джованна Барберіс підписали договір про співпрацю в рамках циклу закупівель ліків та медичних виробів за державними програмами 2016 р.

Раніше МОЗ України підписало з ПРООН Угоду про закупівлю лікарських засобів за бюджетом 2016 р.

Як відомо, ЮНІСЕФ закуповував для України вакцини за кошти державного бюджету 2015 р. На замовення Міністерства ЮНІСЕФ придбав для України наступні вакцини: БЦЖ , КПК (від кору, паротиту та краснухи), вакцини від гепатиту Б, АКДП (від кашлюку, дифтерії і правцю), АДП-М(від дифтерії та правцю для дорослих), АДП (від дифтерії та правцю для дітей), вакцина проти сказу і вакцина bOPV(бівалентна оральна поліомієлітна вакцина).

Нагадаємо, що за кошти, надані Урядом Канади, у 2015 р. ЮНІСЕФ закупив для України 3,7 млн доз живої (ОПВ) тривалентної вакцини проти поліомієліту, яку за рекомендацією ВООЗ вилучено з глобального ринку у квітні 2016 р.

До речі, навіть за допомогою міжнародних організації МОЗ України не забезпечив належне охоплення українських дітей вакцинацією, відповідно до Календаря щеплень.

У свою чергу вітчизняні виробники ліків нарікали на те, що ЮНІСЕФ здійснював закупівлі за кошти 2015 р. непрозоро – оголошення щодо торгів не оприлюднювалися, а їх результати, зокрема щодо ціни закуплених препаратів до нині невідомі, відповідно незрозуміло як формуюється вартість послуги цієї організації, яка складає 5% від загального обсягу закупівлі.

Крім того, держава не контролює якість препаратів, закуплених через міжнародні організації. Таким чином, українці не мають жодних гарантій щодо безпеки таких лікарських засобів ще й з огляду на те, що процедура реєстрації препаратів, призначених для закупівлі через міжнародні організації, спрощена аж до скасування експертизи матеріалів реєстраційного досьє.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті