Закон України від 6 липня 2010 р. № 2436-VI «Про внесення змін до деяких законів України щодо видачі експлуатаційних дозволів»

04 Листопада 2011 5:22 Поділитися

ЗАКОН УКРАЇНИ

від 6 липня 2010 р. № 2436-VI

«Про внесення змін до деяких законів України

щодо видачі експлуатаційних дозволів»

Верховна Рада України постановляє:

I. Внести зміни до таких законів України:

1. Частину першу статті 4 Закону України «Про рибу, інші водні живі ресурси та харчову продукцію з них» викласти в такій редакції:

«Переробку продуктів лову мають право здійснювати суб’єкти господарювання за наявності експлуатаційного дозволу для потужностей (об’єктів) з переробки таких продуктів, що видається відповідним головним державним інспектором ветеринарної медицини або відповідним головним державним санітарним лікарем у встановленому законодавством порядку».

2. У Законі України «Про безпечність та якість харчових продуктів»:

1) у пункті 6 частини другої статті 10 слово «скасовувати» замінити словом «анульовувати»;

2) у статті 22:

у частині четвертій слова «скасування та поновлення, а також оплати за отримання» замінити словами «анулювання та поновлення, а також розмір плати за видачу та поновлення»;

доповнити частинами п’ятою – восьмою такого змісту:

«5. Рішення про видачу або відмову у видачі експлуатаційного дозволу приймається протягом 30 робочих днів з дня надходження документів для видачі експлуатаційного дозволу на виробництво та/або обіг харчових продуктів на розгляд санітарної служби.

Рішення про видачу або відмову у видачі експлуатаційного дозволу приймається протягом 30 робочих днів з дня надходження документів для видачі експлуатаційного дозволу на виробництво харчових продуктів на розгляд ветеринарної служби.

6. Підставою для відмови у видачі експлуатаційного дозволу операторові потужності (об’єкта), що провадить діяльність з виробництва та/або обігу харчових продуктів, підконтрольних санітарній службі, є:

1) зареєстровані протягом останніх шести місяців випадки харчових отруєнь, гострих кишкових інфекцій або інших захворювань, де фактором передачі, доведеним у встановленому законодавством порядку, були харчові продукти, вироблені на потужності (об’єкті), заявленій для видачі експлуатаційного дозволу;

2) зареєстровані факти виявлення небезпечної чи непридатної до споживання продукції, виробленої на потужності (об’єкті), заявленій для видачі експлуатаційного дозволу;

3) відмова оператора потужності (об’єкта) у проведенні інспекції, невиконання ним приписів, розпоряджень, виданих за результатами проведення органом державного нагляду (контролю) планових та позапланових заходів.

7. Підставою для відмови у видачі експлуатаційного дозволу операторові потужності (об’єкта), що провадить діяльність з виробництва харчових продуктів, підконтрольних ветеринарній службі, та операторові агропродовольчого ринку, крім підстав, визначених у частині шостій цієї статті, також є:

1) запровадження карантинних обмежень та/або карантину у зв’язку з виникненням інфекційних захворювань, у тому числі спільних для тварин і людей;

2) нестворення адміністрацією (власником) агропродовольчого ринку умов для належної роботи державної лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи – невиділення у користування службових приміщень, облаштованих опаленням, освітленням, вентиляцією, водопроводом з гарячою і холодною водою, каналізацією.

8. Плата за видачу та поновлення експлуатаційного дозволу для потужностей (об’єктів) з виробництва, переробки або реалізації харчових продуктів, зараховується до Державного бюджету України»;

3) у назві та тексті статті 23 слова «скасування» та «скасований» замінити відповідно словами «анулювання» та «анульований».

II. Прикінцеві положення

1. Цей Закон набирає чинності через тридцять днів з дня  його опублікування.

2. Кабінету Міністрів України у місячний строк з дня опублікування цього Закону:

  • привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом;
  • забезпечити приведення міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність із цим Законом.

 

Президент України В. Янукович
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті