Звернення Громадської ради до Міністерства охорони здоров’я України, вих. № 08-01/2012 від 26.01.2012 р.

26 Січня 2012 4:43 Поділитися

Міністру охорони здоров’я України
Аніщенку О.В.

Шановний Олександре Володимировичу!

На адресу Громадської Ради при Державній санітарно-епідеміологічній службі України надходять численні звернення працівників санітарно-епідеміологічної служби, які занепокоєні з приводу реформування галузі.

На теперішній час, безперечно, необхідно проведення реформ. На жаль, підхід до деяких напрямків здійснюється  непрофесійно, не дивлячись на наслідки, що ймовірно настануть після такого реформування.

Так, справедливе обурення серед фахівців галузі викликав законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо безпечності харчових продуктів» – який порушує основні принципи захисту життя та здоров’я людини.

Кроком до знищення епідемічної безпеки населення України є ліквідація дезінфекційної служби, яка протягом тривалого часу довела ефективну дієвість і результативність. Без перебільшення варто наголосити, що значимість та ефективність дезінфекційної служби, доведена історією та світовим досвідом боротьби з епідеміями та пандеміями.

Відсутність ліцензування дезінфекційних робіт та послаблення державного нагляду за ними призвело до переведення їх виконання до розряду легкої наживи без будь-якої відповідальності за наслідки неякісного виконання протиепідемічних робіт, а також розвитку на ринку послуг недоброякісного (мають випадки і навіть злочинного) бізнесу. Така ситуація безумовно з часом приведе до порушень в технології проведення дезінфекційних робіт, і виникнення масових інфекційних захворювань та харчових отруєнь.

Враховуючи зазначене, з метою професійного підходу до процесів реформування, ефективності проведення протиепідемічних заходів просимо Вас, як керівника центрального органу виконавчої влади який скеровує діяльність Державної санітарно-епідеміологічної служби, винести на розгляд питання створення робочої групи із числа професіоналів, експертів, представників інститутів громадянського суспільства щодо напрацювання критеріїв якісної реорганізації закладів і установ дезінфекційного профілю, що належать до санітарно-епідемічних закладів у відповідності до Наказу МОЗ України № 385 від 28.10.2002 р. «Про затвердження переліків закладів охорони здоров’я, лікарських, провізорських посад та посад молодших спеціалістів з фармацевтичною освітою у закладах охорони здоров’я».

Сподіваюсь на Ваше розуміння та плідну співпрацю.

З повагою, Голова Громадської ради І.М. Поліщук
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Алексей 26.01.2012 5:01
Единственное, что умеют сейчас делать в СЭС- регулярно за деньгами приходить. Перед праздниками особенно :)

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті