Державний комітет України з питань регуляторної політики та підприємництва Лист від 03.06.2002 р. № 4-452-358/3046

Державний комітет України з питань регуляторної політики та підприємництва <…> повідомляє таке.

Статтею 9 Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності» визначено, що ліцензуванню підлягає, зокрема, провадження господарської діяльності з розроблення, виробництва, виготовлення, зберігання, перевезення, придбання, пересилання, ввезення, вивезення, відпуску, знищення наркотичних засобів і прекурсорів.

Відповідно до ст. 16 Закону України «Про обіг в Україні наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів» (далі — Закон), юридичні особи всіх форм власності можуть здійснювати діяльність, пов’язану з обігом прекурсорів, включених до списку 2 таблиці IV Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 06.05.2000 р. № 770 (далі — Перелік), за наявності у них ліцензій на цей вид діяльності.

Згідно зі ст. 1 Закону, до обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів відноситься, зокрема, реалізація наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, включених до Переліку.

Відповідно до списку 2 таблиці IV Переліку, до прекурсорів відноситься в тому числі ацетон. Речовини, що містять більше ніж 10% ацетону, підлягають тим же засобам контролю.

Таким чином, підприємство, що здійснює реалізацію розчинників, які містять більше ніж 10% ацетону, повинне отримати відповідну ліцензію в Державному департаменті з контролю за якістю, безпекою та виробництвом лікарських засобів і виробів медичного призначення.

Заступник Голови

С. Третьяков?

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті