Лист Міністерства охорони здоров’я УкраїниКомітет з контролю за наркотикамивід 14.06.2005 р. № 27-01.01-06/1252

МІНІСТЕРСТВО
ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я
УКРАЇНИ

КОМІТЕТ З КОНТРОЛЮ
ЗА НАРКОТИКАМИ

ЛИСТ
від 14.06.2005 р. № 27-01.01-06/1252

  Державній митній службі
України

ЩОДО ВВЕЗЕННЯ В УКРАЇНУ ДАВАЛЬНИЦЬКОЇ СИРОВИНИ,
ЯКА МІСТИТЬ ПРЕКУРСОРИ

На лист від 08.06.2005 № 11/5-18/6662 щодо необхідності отримання сертифіката на ввезення давальницької сировини, що містить прекурсори, повідомляємо наступне.

Сертифікат на ввезення в Україну та вивезення з України прекурсорів, незалежно від статусу, назви, виробника тощо товарів, що містять речовини, включені до таблиці IV Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 6 травня 2000 р. № 770, є єдиним дозвільним документом, який дає право на їх переміщення на територію України або з території України.

Слід також зазначити, що відповідно до статті 6 Закону України «Про заходи протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів та зловживанню ними» (далі — Закон) наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори, що знаходяться в незаконному обігу, а також обладнання, яке використовується для їх незаконного виготовлення, підлягають конфіскації у встановленому законом порядку.

Статтею 1 Закону встановлено, що незаконний обіг наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів — це діяння, пов’язані з культивуванням рослин, що містять наркотичні речовини, розробкою, виробництвом, відпуском, виготовленням, зберіганням, розподілом, торгівлею, використанням, переміщенням на території України та за її межі наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, які здійснюються з порушенням вимог Закону України «Про обіг в Україні наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів і прекурсорів».

Таким чином, товари, що містять прекурсори, ввезені на територію України або вивезені за її межі без відповідного сертифіката, знаходяться в незаконному обігу та підлягають конфіскації у встановленому Законом порядку.

Голова О.А. Алєксєєва
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті