Набули чинності зміни до Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів

17 Січня 2013 5:26 Поділитися

У зв’язку з опублікуванням у виданні «Урядовий кур’єр» 17 січня 2013 р. № 10 з цієї дати набули чинності зміни до Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів (далі — Перелік), затверджені постановою КМУ від 09.01.2013 р. № 15.

Як уже зазначалося у «Щотижневику АПТЕКА», змінами передбачено, що лікарські засоби, у тому числі активні фармацевтичні інгредієнти, що містять похідні групи триптамінів, виключено зі списку № 2 таблиці I «Особливо небезпечні психотропні речовини, обіг яких заборонено», а також речовини декстрометорфан і декстрорфан виключено зі списку № 1 таблиці II «Наркотичні засоби, обіг яких обмежено».

Нагадаємо, що у зв’язку з прийняттям постанови КМУ від 05.12.2012 р. № 1129 «Про внесення змін до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів» у країні склалася непроста ситуація з відпуском в аптечних закладах лікарських засобів від мігрені через включення Державною службою України з контролю за наркотиками похідних триптамінів до Переліку. Тому було прийнято зміни до Переліку, які дозволять особам, хворим на мігрень, безперешкодно купувати лікарські засоби в аптечних закладах, а також отримувати належне і своєчасне лікування.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Светлана 18.01.2013 9:15
Предполагаем, что в Постановлении КМУ №15 от 17.01.2013, хотели исключить абзац восьмой Примечания к Списку 2 Таблицы I, касающегося Фенетиламинов,так как в редакции Постановления КМУ №770, с изменениями Постановления КМУ №1129, в таком примечании было всего 7(семь) абзацов???!!! Снова ошибка в закондательном документе????

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті