Перевірки: як бути далі?

Перевірки: як бути далі У зв’язку з численними зверненнями учасників фармринку, згідно з якими під час перевірок контролюючими органами аптечних закладів щодо наявності лікарських засобів і виробів медичного призначення, перелік яких затверджено постановою КМУ від 30.10.2009 р. № 1154, та цін на них відбувається неодно­значне трактування цього документа.

Громадські професійні об’єднання звертаються до Мін’юсту, МОЗ України та КМУ з проханням пояснити: який термін дії постанов КМУ від 30.10.2009 р. № 1152 та № 1154, та чи необхідно суб’єктам господарювання, які здійснюють торгівлю лікарськими засобами та виробами медичного призначення, виконувати вимоги зазначених постанов після завершення тритижневого карантину 

У свою чергу редакція «Щотижневика АПТЕКА» отримала від читачів повідомлення щодо наявності доручення територіальним інспекціям надавати Держлікінспекції інформацію, отриману під час планових, позапланових та сумісних перевірок: про стан ведення обліку лікарських засобів, закупівля яких здійснюється за кошти Держбюджету; про порушення вимог щодо заборони реалізації в аптечних закладах антибіотиків, антибактеріальних та противірусних лікарських засобів без рецепта лікаря (виконання наказу МОЗ України від 19.07.2005 р. № 360); про порушення вимог наказу МОЗ України від 07.11.2009 р. № 815 «Про встановлення лікарського засобу озельтамівір (Таміфлю) на предметно-кількісний облік у закладах охорони здоров’я на період епідемії грипу A /H1N1/».

Редакція «Щотижневика АПТЕКА» підготувала офіційний запит до Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів стосовно наявності відповідного доручення про проведення зазначених перевірок.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті