Внесено зміни до Правил виписування рецептів та вимог-замовлень на лікарські засоби і вироби медичного призначення

1 квітня у Міністерстві юстиції України зареєстровано наказ МОЗ України від 15.03.2013 р. № 203 «Про внесення змін до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 19 липня 2005 року № 360». Наказом МОЗ № 360 затверджено Правила виписування рецептів та вимог-замовлень на лікарські засоби і вироби медичного призначення, Порядок відпуску лікарських засобів і виробів медичного призначення з аптек та їх структурних підрозділів й Інструкція про порядок зберігання, обліку та знищення рецептурних бланків та вимог-замовлень.

Так, наказом МОЗ № 203 пропонується доповнити п. 1.18 глави 1 Правил виписування рецептів та вимог-замовлень на лікарські засоби і вироби медичного призначення новим абзацом, згідно з яким при наданні паліативної та хоспісної допомоги пацієнтам, в тому числі тим, хто має право на безоплатне чи пільгове забезпечення, дозволятиметься виписувати на одному рецептурному бланку лікарські засоби в кількості, передбаченій для 15-денного курсу лікування.

Нагадаємо, що проектом наказу профільного міністерства, який було винесено на громадське обговорення у лютому поточного року, передбачалося, що дозволятиметься виписувати такі лікарські засоби в кількості, передбаченій для місячного курсу лікування.

Також наказом МОЗ № 203 визначено гранично допустиму для відпуску на 1 рецепт кількість лікарського засобу Морфін, таблетки 5 мг. Збільшено термін дії спеціального рецептурного бланка ф-3 з 5 до 10 днів. У зв’язку з цим встановлено, що спеціальні рецептурні бланки ф-3, наведені в додатку 8 до Порядку обігу наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів у закладах охорони здоров’я України, затвердженого наказом МОЗ України від 21.01.2010 р. № 11, надруковані зі строком дії 5 днів, дійсні до повного їх використання.

Наказ МОЗ № 203 набуде чинності з дня його офіційного опублікування.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті