Держлікслужба України вимагає від суб’єктів господарювання посилити контроль за дотриманням температурного режиму для лікарських засобів

08 Липня 2013 4:42 Поділитися

Державна служба України з лікарських засобів (далі — Держлікслужба України) у зв’язку із значним підвищенням температури повітря вимагає від суб’єктів господарювання, які провадять діяльність з оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, посилити контроль за температурою та відносною вологістю повітря під час транспортування, зберігання та реалізації препаратів.

Відповідно до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами виробничі приміщення повинні бути забезпечені засобами вимірювальної техніки для визначення температури та відносної вологості повітря. Для кожного виробничого приміщення мають бути забезпечені реєстрація та конт­роль температури й відносної вологості повітря. Відповідні записи слід регулярно перевіряти.

Перевезення лікарських засобів, що вимагають особливих температурних умов зберігання, має здійснюватися тільки спеціально обладнаним транспортом, оснащеним рефрижераторними установками, з пристроями для постійного моніторингу температури повітря або в термоконтейнерах.

За матеріалами www.diklz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Юстиция 06.08.2013 3:44
Правильно!!! Усильте контроль!!! Только реально, а не как всегда на бумажке что-то там накалякали и галочку заработали. Посмотрим как проверка будет отображать в актах температуру помещения склада + 4 в комунальных аптеках где нет вообще отопления и не предвидится, а ампулы можно и без холодильника хранить и они замерзают за ночь!!!

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті