Пілотний проект: МОЗ України пропонує продовжити його реалізацію до 31 грудня 2014 р.

05 Грудня 2013 4:42 Поділитися

З метою вдосконалення реалізації Пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою (далі – Пілотний проект) профільне міністерство розробило проект змін до постанов КМУ:

Зокрема, у проекті документа передбачено продовження реалізації Пілотного проекту до 31 грудня 2014 р. У зв’язку із цим пропонується внести зміну до Порядку часткового відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою, передбачивши в наступному році можливість здійснення часткового відшкодування вартості препаратів суб’єктам господарювання, у тому числі й за лікарські засоби, відпущені в грудні 2013 р., за умови подання ними належним чином оформленого реєстру таких препаратів. Крім того, пропонується також дозволити переміщувати лікарські засоби після декларування зміни їх оптово-відпускної ціни з II в I групу відшкодування їх вартості. Відповідні зміни можуть бути внесені до постанови КМУ № 554. Нагадаємо, що згідно з чинною редакцією цього документа дозволяється відшкодовувати вартість препаратів, включених до Пілотного проекту, які належать до III групи відшкодування, після декларування зміни їх оптово-відпускної ціни нижче встановлених МОЗ України граничних рівнів цін для лікарських засобів I або II груп.

У разі прийняття даного проекту документа профільне міністерство повинно буде розробити та затвердити індикатори оцінки реалізації Пілотного проекту на етапах призначення лікарських засобів у закладах охорони здоров’я та їх відпуску з аптечних закладів.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

НИКОЛАЙ 16.12.2013 1:01
одно не пойму - 2012-пилотный проект,2013-пилотный проект,2014-опять,а почему не приказ(закон)или в 2015 это все закончится?

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті