Володимир Дудка: створюється робоча група з підготовки нової редакції Закону «Про лікарські засоби»

19 Березня 2014 5:35 Поділитися

Комітет Верховної Ради України з питань охорони здоров’я ухвалив рішення про створення робочої групи, яка працюватиме над створенням нової редакції Закону України «Про лікарські засоби», – про це повідомив народний депутат України, представник депутатської групи «Суверенна європейська Україна», член Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я Володимир Дудка після засідання комітету у середу. За словами В. Дудки, до складу робочої групи, крім членів профільного парламентського комітету, мають увійти представники Міністерства охорони здоров’я, експерти, представники громадських організацій фармацевтичного сектору.

Як повідомив парламентарій, нова редакція Закону України «Про лікарські засоби» має бути напрацьована на основі Директиви 2001/83/ЄС Європейського Парламенту і Ради ЄС (від 06.11.2001 про звід законів Спільноти щодо лікарських препаратів для людини).

Закон України «Про лікарські засоби» був ухвалений у 1996 р. З того часу він зазнав такої кількості змін, що сьогодні нагадує латану свитку. Тож необхідність у створенні нової редакції закону з урахуванням європейського досвіду регулювання фармацевтичного сектору назріла давно, – зазначив В. Дудка. – Судячи з того, як члени комітету підтримали створення робочої групи, працюватиме вона активно. Голова Комітету Тетяна Бахтеєва сьогодні підкреслила, що ми маємо плідно попрацювати на результат, щоб у вересні вже був закон, і я сподіваюсь, що саме так і буде», – наголосив депутат. За його словами, найближчим часом буде відомий склад робочої групи, а перша її нарада запланована на 9 квітня 2014 р.

За матеріалами, наданими прес-службою народного депутата України В. Дудки

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті