Затверджено зміни до постанови КМУ № 902

01 Березня 2010 7:02 Поділитися

1 березня під час засідання уряду затверджено проект постанови КМУ «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 14 вересня 2005 р. № 902». Цим документом затверджується нова редакція Порядку здійснення державного контролю якості лікарських засобів, які ввозяться в Україну. Нагадаємо, що цей проект неодноразово вносився до порядку денного засідань КМУ, але з різних причин знімався з розгляду.

Протягом приблизно півроку відбувалося обговорення згаданого документа за участю представників професійних фармацевтичних асоціацій. Державним комітетом з питань регуляторної політики та підприємництва підготовлено остаточну версію проекту цього нормативного акта та подано на погодження до Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів. У свою чергу вона розглянула проект постанови КМУ «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 14 вересня 2005 р. № 902» та погодила його із зауваженнями.

Прийняття зазначеного проекту постанови КМУ зумовлене необхідністю вдосконалення законодавства, що регламентує діяльність контролюючих органів, зокрема у частині контролю якості лікарських засобів, порядку та механізму його здійснення, процедур проведення контролю якості лікарських засобів у суб’єктів господарювання, створення умов для їх нормальної роботи, особливо в умовах скрутної економічної ситуації в країні, стимулювання розвитку підприємництва.

Зазначений документ буде опубліковано у «Щотижневику АПТЕКА» після його оприлюднення в офіційному друкованому виданні.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті