Правила виробництва (виготовлення) та контролю якості лікарських засобів в аптеках: МОЗ України розроблено проект змін

18 Квітня 2014 4:39 Поділитися

Правила виробництва (виготовлення) та контролю якості лікарських засобів в аптеках: МОЗ України розроблено проект змінНа офіційному сайті МОЗ України для громадського обговорення оприлюднено проект наказу профільного міністерства, яким пропонується внести зміни до Правил виробництва (виготовлення) та контролю якості лікарських засобів в аптеках (далі — Правила), затверджених наказом МОЗ України від 17.10.2012 р. № 812. Зокрема, проектом наказу пропонується виключити з Правил п. 2.4.2, відповідно до якого всі лікарські форми для новонароджених та немовлят повинні бути стерильними незалежно від вказівки лікаря, який надав рецепт. Також пропонується виключити з Правил п. 4.4., відповідно до якого суб’єкт господарювання повинен вживати заходи щодо валідації технологічних процесів, які здійснюються у виробничих приміщеннях, і методів контролю якості сировини та вироб­лених (виготовлених) лікарських засобів.

Крім того, пропонується викласти в новій редакції додаток 8 Правил, яким затверджено допустимі норми відхилень для лікарських засобів, виготовлених в аптеці.

Нагадаємо, що попередній проект наказу, яким також передбачалося внесення змін до Правил, було оприлюднено на офіційному сайті МОЗ України 10.01.2014 р.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті