Хто впливатиме на систему охорони здоров’я України: попередній перелік кандидатів, які проходять у Парламент (оновлено)

27 Жовтня 2014 11:50 Поділитися

verhrada526 жовтня 2014 р. відбулися позачергові вибори до Верховної Ради України. На офіційному сайті Центральної виборчої комісії (далі – ЦВК) представлено останню інформацію про перебіг виборчого процесу з виборів народних депутатів України. Зазначимо, що підрахунок голосів триває, тому дані постійно оновлюються.

Згідно з останніми відомостями ЦВК (станом на 30.10.2014 р. 12:45 год.) про підрахунок голосів виборців по загальнодержавному багатомандатному виборчому округу з 99,56% опрацьованих протоколів лідирують політичні партії «НАРОДНИЙ ФРОНТ» – 22,16% і «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА» – 21,82%. На третьому місці «Об’єднання «Самопоміч»» – 10,98%. 9,40% набрала політична партія «Опозиційний блок», зайнявши 4-те місце. Радикальна Партія Олега Ляшка набрала 7,44% голосів. Останньою партією, яка проходить до Парламенту, наразі є Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», яка за попередніми даними набрала 5,68%.

Таким чином, за попередніми даними одне з депутатських крісел у складі «НАРОДНОГО ФРОНТУ» займе Тетяна Донець (№ 22 у списку партії), нинішній член парламентського Комітету з питань охорони здоров’я та Остап Семерак, нинішній міністр Кабінету Міністрів України (№ 33 у списку партії).

У складі «БЛОКА ПЕТРА ПОРОШЕНКА» до Парламенту проходять Ольга Богомолець (№ 3 у списку), нинішній радник Президента України з гуманітарних питань, Марія Іонова (№ 23 у списку), нинішній член Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я та Гліб Загорій (№ 52 у списку), який нині займає посаду генерального директора фармацевтичної фірми «Дарниця».

У складі «Об’єднання «Самопоміч»» під № 23 увійшла Вікторія Пташник, адвокат, партнер юридичної фірми «Дроіт», яка неодноразово на шпальтах «Щотижневика АПТЕКА» висвітлювала питання конкуренції на фармацевтичному ринку, у тому числі під час здійснення державних закупівель.

У складі «Опозиційного блоку» до Парламенту проходить Тетяна Бахтеєва (№ 9), нинішня голова комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я.

У складі Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» до Парламенту проходить Олександра Кужель (№ 16 у списку), нинішня голова парламентського комітету з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики.

Згідно з відомостями ЦВК про підрахунок голосів виборців в межах одномандатних виборчих округів по одномандатному виборчому округу № 124 (Львівська обл.) лідирує самовисуванець Олег Мусій, колишній міністр охорони здоров’я України, за якого віддали 29,86% голосів з 100% опрацьованих протоколів.

З нинішніх народних депутатів, членів парламентського Комітету з питань охорони здоров’я до Верховної Ради України за попередніми даними проходять:

  • самовисуванець Олександр Біловол, який отримав найбільшу кількість голосів виборців по одномандатному виборчому округу № 180 (Харківська обл.) – 53,03% з 100% опрацьованих протоколів;
  • самовисуванець Андрій Шипко, який набрав 33% по одномандатному виборчому округу № 35 (Дніпропетровська обл.). Опрацьованих протоколів – 100%.

Поки що не подолано прохідний бар’єр Всеукраїнським об’єднанням «Свобода», яке набирає трохи менше 5%. Відповідно у її складі наразі не проходять Олег Гелевей (№ 16 у списку) та Святослав Ханенко (№ 29), нинішні члени парламентського комітету з питань охорони здоров’я.

Аналогічна ситуація з Комуністичною партією України, яка набрала трохи менше 4%. Відповідно не проходить Ірина Спіріна (№ 34 у списку), член парламентського профільного комітету.

По одномандатному виборчому округу № 121 (Львівська обл.) від Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» не проходить Роман Ілик, член парламентського профільного комітету, який набрав 16,26% голосів з 100% опрацьованих протоколів.

По одномандатному виборчому округу № 169 (Харківська обл.) не пройшов самовисуванець Олександр Доровський, директор ТОВ «Фармацевтична компанія «Здоров’я», зайнявши 3-є місце і набравши 18,54% голосів. Опрацьованих протоколів – 100%.

Василь Пазиняк, член парламентського комітету з питань охорони здоров’я на початку жовтня написав заяву про відмову балотуватися у народні депутати по одномандатному виборчому округу № 122 (Львівська обл.).

Володимир Дудка, член парламентського профільного комітету прийняв рішення не балотуватися у народні депутати VIII скликання.

Ми і надалі інформуватимемо наших читачів про перебіг підрахунку голосів виборців.

За матеріалами www.cvk.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті