На підвищення якості медичних послуг Уряд позичить 215 млн дол США

10 Лютого 2015 2:11 Поділитися

Уряд схвалив залучення позики від Міжнародного банку реконструкції та розвитку на підвищення якості медичних послугКабінет міністрів України схвалив залучення позики від Міжнародного банку реконструкції та розвитку в обсязі 215 млн дол. США на підвищення якості медичних послуг. Про це йдеться в урядовому розпорядженні від 21 січня 2015 р. № 81. Зокрема, у цьому документі зазначено наступне: «Визнати доцільним залучення кредиту від Міжнародного банку реконструкції та розвитку для реалізації проекту «Поліпшення медичних послуг для населення» в розмірі 215 млн доларів США».

9 лютого 2015 р. Президент України надав розпорядження № 129/2015-рп «Про делегацію України для участі у переговорах із Міжнародним банком реконструкції та розвитку щодо укладення Угоди про позику (Проект «Поліпшення медичних послуг для населення») між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку». Цим розпорядженням Олексанра Квіташвілі, міністра охорони здоров’я України, уповноважено на підписання відповідної Угоди про позику між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку, а також листів про фінансові та економічні дані, про показники моніторингу ефективності.

Нагадаємо, що нині триває обговорення проекту Національної стратегії побудови нової системи охорони здоров’я України. Цей документ, підготовлений Стратегічною дорадчою групою з питань реформування системи охорони здоров’я в Україні, створеною наказом МОЗ № 522 від 24.07.2014 р. 

З метою підтримки створення та діяльності Стратегічної дорадчої групи з питань охорони здоров’я для надання підтримки МОЗ України в розробці й впровадженні Національної стратегії побудови нової системи охорони здоров’я в Україні на період 2015-2025 років Міжнародний Фонд «Відродження» надав грант № 48875 у розмірі 1,631 млн грн. Грантоотримувачем виступила Благодійна організація «Благодійний фонд «Пацієнти України».

 

Прес-служба «Щотижневика Аптека»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті