Відповідальне зберігання ліків: набули чинності зміни до Ліцензійних умов та Порядку передліцензійної перевірки

20 Лютого 2015 11:48 Поділитися

Відповідальне зберігання ліків: набули чинності зміни до Ліцензійних умов та Порядку передліцензійної перевіркиУ зв’язку з опублікуванням в «Офіційному віснику України» № 12 20 лютого набув чинності наказ МОЗ України від 22.12.2014 р. № 990 «Про внесення змін до деяких наказів Міністерства охорони здоров’я України», яким вносяться зміни до:

Нагадаємо, що затвердженими змінами дозволяється зберігання у приміщеннях аптечних закладів лікарських засобів та супутніх товарів, що їм не належать, за умови дотримання вимог Ліцензійних умов.

Крім того, з Ліцензійних умов виключено положення, згідно з яким відпуск або наявність в аптечному закладі лікарського засобу, гранична надбавка на який перевищує встановлену Урядом, унеможливлювало виконання ліцензіатом Ліцензійних умов.

Також зроблено більш зрозумілими для заповнення форми документів, що подаються для отримання ліцензій на оптову та роздрібну торгівлю, а саме: оформлення заяв, відомостей, що підтверджують матеріально-технічну базу та кваліфікацію персоналу. З цих документів вилучено інформацію, яка є необов’язковою для оцінки відповідності заявника вимогам Ліцензійних умов, а також доповнено форми заяв та відомостей коментарями й роз’ясненнями щодо правильності внесення необхідної інформації.

У зв’язку з цим у новій редакції викладено Додатки 4, 10 та 11 Ліцензійних умов, а також Додатки 3 і 4 Порядку.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті