Компенсації для малозабезпечених громадян під час придбання фармпродукції: глава Уряду доручив розробити відповідну програму

18 Березня 2015 3:59 Поділитися

Компенсації для малозабезпечених громадян під час придбанні фармпродукції: Глава Уряду доручив розробити відповідну програмуУряд України готовий перерозподілити частину коштів, аби допомогти малозабезпеченим громадянам у придбанні лікарських засобів і медичних виробів. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 18 березня.

«Через курсову різницю й через те, що ситуація в країні доволі тяжка, нам треба допомогти малозабезпеченим купувати лікарські засоби й медичні вироби», — наголосив він.

А. Яценюк звернувся до міністра охорони здоров’я України Олександра Квіташвілі з проханням разом з Міністерством соціальної політики України розробити програму компенсації для малозабезпечених громадян під час придбання ліків і медичних виробів.

Глава Уряду також наголосив на необхідності «широкого жесту українських фармацевтичних компаній у допомозі малозабезпеченим купувати за низькими цінами ті препарати, які їм найбільш необхідні».

Він доручив міністру охорони здо­­ров’я провести з цього питання зустріч з виробниками ліків і медичних виробів, а також з Міністерством фінансів України: «Певну частину коштів ми готові перерозподілити для того, щоби допомогти малозабезпеченим».

Ці завдання, за словами А. Яценюка, необхідно вирішити в найкоротший термін — до 1 червня.

За матеріалами http://www.kmu.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

иван 19.03.2015 5:15
до 1 июня - приказ умереть,импортные эффективные лекарства не выписывают,а украинские-пустышки и то только 2 рецепта! геноцид для чернобыльцев!Где публичность на уровне семейных центров на поступление денег на льготные категории,все под сукном как и раньше?!

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті