Визначено переможців щоквартальної акціЇ ВАТ «Фармак»

ВАТ «Фармак» активно впроваджує у виробництво нові лікарські засоби та проводить заходи з їх промоції на українському фармацевтичному ринку. На сьогоднішній день МОЗ України зареєструвало близько 100 препаратів цієї компанії. У серпні поточного року ВАТ «Фармак» планує поповнити свій портфель препаратів ще 3–4 новими лікарськими засобами. У зв’язку з цим існує нагальна необхідність довести до фармацевтів, провізорів, лікарів та пацієнтів актуальну інформацію про фармацевтичну продукцію, яку виробляє дана компанія.

Дмитро МИХАЙЛОВСЬКИЙ

Заступник директора з маркетингу ВАТ «Фармак» канд. мед. наук

— Ми впевнені, що препарати нашої компанії будуть чимраз ширше застосовуватися в  клінічній практиці. У кінцевому результаті маркетингові заходи ВАТ «Фармак» сприятимуть належному забезпеченню пацієнтів та закладів охорони здоров’я сучасними високоякісними ліками.

З метою підвищення рівня інформованості провізорів та фармацевтів про препарати виробництва ВАТ «Фармак», у ІІ кварталі поточного року було опубліковано та розповсюджено серед працівників аптечної мережі України спеціальний каталог власних лікарських засобів накладом 2000 примірників. Крім того, керівництвом компанії «Фармак» було оголошено конкурс, який тривав з 1 квітня до 30 червня 2001 р. Він був покликаний сприяти поширенню інформації серед фахівців та пацієнтів щодо препаратів ВАТ «Фармак». Представники ВАТ «Фармак», а також фірм «Фармація-2000» та «ВВС-Лтд» здійснювали візити до аптек з метою з’ясування, наскільки активно використовується надана інформація та допомагає в роботі.

1 серпня 2001 року у приміщенні ВАТ «Фармак» у Києві відбулося засідання конкурсної комісії на чолі з заступником директора з маркетингу ВАТ «Фармак» канд. мед. наук Д.О. Михайловським, де було визначено переможців щоквартальної акції (ІІ квартал 2001 р.).

В конкурсі брали участь фармацевти, провізори та трудові колективи з понад 700 аптек з різних куточків України, які отримали інформаційні каталоги лікарських засобів ВАТ «Фармак». Переможців конкурсу було визначено шляхом жеребкування, яке було проведено за участю завідувачки аптеки «36, 6» (ТОВ «Лідер-2000») пані С.Ю. Дем’янцевої. Перший приз, телевізор «Samsung Progun II», дістався трудовому колективу аптеки ТОВ «Овена», що знаходиться у м. Дніпропетровську на вул. Петровського, 32. Другий приз, мікрохвильову піч «Samsung CE 2727R», отримала пані Г.М. Крап, яка працює в аптеці № 24 м. Львова, що знаходиться на вул. Коперніка, 1. Третій приз, відеомагнітофон «Samsung», було вручено пані Л.М. Тернавській, співробітниці аптеки № 1 фірми «Фармсервіс», що знаходиться на території обласного протитуберкульозного диспансеру в с. Надбузьке Миколаївської області.

У вступному слові Д.О. Михайловський зазначив, що ВАТ«Фармак» приділяє надзвичайну увагу належній інформованості населення та медичної громадськості щодо високоякісних вітчизняних медичних препаратів, особливо тому, що їх кількість постійно збільшується. Лікарські засоби цієї компанії характеризуються оптимальним співвідношенням ефективність/ціна.

Компанія «Фармак» зараз проводить роботу з покращання інформаційного супроводження препаратів, призначених для лікування захворювань ендокринної системи, таких, як цукровий діабет та хвороби щитовидної залози. Серед лікарських засобів, що випускає ВАТ «Фармак», — ФАРМАСУЛІНИ (людські рекомбінантні генно-інженерні інсуліни), ІЗОДИБУТ (ізодибут) та L-ТИРОКСИН-ФАРМАК (левотироксин натрій) у трьох дозах.

В Україні останнім часом зросла кількість захворювань щитовидної залози, що обумовлено віддаленими наслідками аварії на Чорнобильській АЕС. Крім того, значна частина населення нашої держави потерпає від йодного дефіциту. У зв’язку з цим у вітчизняній клінічній практиці широко використовують L-ТИРОКСИН-ФАРМАК, показаний для замісної терапії при гіпотиреозах різного генезу, після операцій на щитовидній залозі, для пригнічення секреції тиреотропного гормону та замісної терапії при станах після тотальної тиреоїдектомії з приводу злоякісної пухлини щитовидної залози.

Іншим поширеним захворюванням сучасності є цукровий діабет. Статистичні дані засвідчують, що в Україні зараз зареєстровано понад 1 млн осіб з цією патологією, хоча фахівці вважають, що ця цифра є заниженою. Тому питанням державної ваги є виробництво вітчизняних лікарських засобів для лікування цукрового діабету. Враховуючи це, ВАТ «Фармак» бачить одним з основних своїх завдань комплексну підтримку українських хворих на цукровий діабет у світлі державної програми «Цукровий діабет». Зараз ВАТ «Фармак» випускає ФАРМАСУЛІНИ — високоякісні рекомбінантні генно-інженерні людські інсуліни, ідентичні природному інсуліну людини. Крім того, компанія виробляє ІЗОДИБУТ — ефективний засіб для профілактики і лікування ускладнень цукрового діабету I та II типу.

У серпні цього року з’явився препарат для лікування хворих на цукровий діабет — ДІАНОРМЕТ (метформін), який є результатом плідної співпраці ВАТ «Фармак» та компанії АТ Кутнівський фармацевтичний завод «Polfa». Основною метою цього співробітництва було забезпечення українських хворих на цукровий діабет доступним вітчизняним препаратом високої якості. Асортимент ендокринологічних препаратів ВАТ «Фармак» буде розширюватись і надалі. Передбачається випуск препаратів для лікування йоддефіцитних станів, а також нових пероральних цукрознижувальних лікарських засобів тощо.

Жеребкування проводить завідувачка аптеки «36,6» (ТОВ «Лідер–2000») С.Ю. Дем’янцева

Значну популярність на українському фармацевтичному ринку здобув «народний» препарат виробництва ВАТ «Фармак» — ЙОДДИЦЕРИН, до складу якого входять йод, димексид і гліцерин. Даний лікарський засіб виявляє широкий спектр протимікробної дії. Він глибоко проникає в центр ушкодження, знищуючи бактерії, віруси, гриби і кліщі. Крім того, він ефективно усуває набряки, біль та запалення. Важливою перевагою ЙОДДИЦЕРИНУ є те, що він не пече та не подразнює тканини. Ці властивості препарату забезпечили його широке використання у вітчизняній клінічній практиці.

Важливим досягненням ВАТ «Фармак» є те, що фахівцям цієї компанії вдалося налагодити виробництво нових препаратів рослинного походження — НЕФРОЛУ (нефрол) — для лікування захворювань нирок та сечостатевої системи, а також ПРОСТАПОЛУ (простапол) — нового лікарського засобу для терапії доброякісної гіперплазії передміхурової залози. Щойно розпочато виробництво лікарського засобу ОМЕПРАЗОЛ (омепразол) для лікування гастриту, гастродуоденіту, а також виразкової хвороби шлунка та дванадцятипалої кишки, перебіг яких супроводжується підвищенням секреції соляної кислоти.

Однак ВАТ «Фармак» не зупиняється на досягнутому. У ІІІ кварталі 2001 р. компанія планує продовження та інтенсифікацію інформаційних заходів. В наступному конкурсі буде розіграно значно більшу кількість призів. В аптеки будуть розіслані примірники інформаційного каталогу лікарських засобів ВАТ «Фармак» з умовами конкурсу, який провадитиметься з 1 серпня по 31 жовтня 2001 р. Розіграш призів відбудеться 15 листопада 2001 р., а їх вручення — до 31 листопада 2001 р.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Фото Євгена Кривші

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті