Ліцензування обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів. Довідка МВС про погодження видачі ліцензій

Постановою Кабінету Міністрів України від 04.07.2001 № 756 затверджено перелік документів, які додаються до заяви про видачу ліцензії для окремого виду господарської діяльності. Серед документів, які суб’єкту господарювання необхідно надати для отримання ліцензії на здійснення діяльності із розроблення, виробництва, виготовлення, зберігання, перевезення, придбання, пересилання, ввезення, вивезення, відпуску, знищення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, — Довідка МВС про погодження видачі ліцензій. Як повідомили в Управлінні боротьби з незаконним обігом наркотиків (УБНОН) МВС, для отримання погодження суб’єкту господарювання слід звернутися із заявою в УБНОН МВС України за адресою: 01024, Київ, вул. Богомольця, 10.

У заяві зазначаються назва підприємства чи організації, адреса, кількість об’єктів та адреси, за якими розміщені об’єкти, що йому належать, а також вид діяльності з обігу конкретно визначених наркотичних засобів, психотропних речовин чи прекурсорів.

До заяви додаються копії наступних документів:

  • статуту підприємства чи організації зі змінами і доповненнями до визначених видів діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів;

  • довідки, виданої службою охорони територіального органу внутрішніх справ про охорону об’єкту, де зберігаються наркотичні засоби, психотропні речовини та прекурсори, у разі їх перевезення — про охорону перевезення;

  • списку осіб, які будуть допущені до обігу наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів;

  • сертифікатів про проходження цими особами профілактичного огляду нарколога;

  • свідоцтва про державну реєстрацію суб’єкта підприємницької діяльності;

  • довідки про внесення до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України;

  • свідоцтва про реєстрацію платника податку на додану вартість;

  • довідки територіальної податкової адміністрації про відкриття виду підприємницької діяльності, який ліцензується (виробництво, виготовлення, зберігання, перевезення, придбання, пересилання, ввезення, вивезення, відпуск, знищення прекурсорів списку II таблиці IV) — для приватних підприємців.

В УБНОН МВС України надані матеріали розглядаються та здійснюється перевірка суб’єкта господарювання, проведення якої доручається обласним підрозділам боротьби з незаконним обігом наркотиків (БНОН). Співробітники БНОН з виїздом на місце розташування об’єктів заявника здійснюють перевірку:

  • наявності належних умов для здійснення та забезпечення охорони відповідно до «Типових вимог по техніці укріплення та оснащенню засобами охоронно-пожежної сигналізації приміщень, де зберігаються наркотичні засоби», затверджених МОЗ України та узгоджених з МВС України від 14.01.1994, а також дотримання вимог Інструкцій Мінпромполітики від 19.06.97 № 104 та від 18.01.2000 № 2/20;

  • наявності відомчих наказів, інструкцій, іншої документації, яка передбачена зазначеними нормативними актами, встановлюються списки осіб, допущених до роботи з наркотичними засобами, психотропними речовинами та прекурсорами, які перевіряються на відсутність у них судимостей за незаконні дії з наркотиками, та інших даних про причетність до незаконного обігу наркотиків.

За підсумками перевірки кожного об’єкта, де здійснюється діяльність з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів, складається акт обстеження, до якого додаються копії наказів, списки перевірених осіб, допущених до цієї роботи, а також сертифікати про проходження ними огляду нарколога.

На підставі зібраних документів начальник обласного підрозділу БНОН складає висновок про відповідність здійснення ліцензійних умов провадження господарської діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

З урахуванням цього висновку та інших наявних матеріалів УБНОН МВС України особисто керівнику суб’єкта господарювання або його довіреній особі видає Довідку МВС про погодження видачі ліцензії в Державному департаменті з контролю за якістю, безпекою та виробництвом лікарських засобів і виробів медичного призначення (за встановленою формою).

У випадку виявлення невідповідності суб’єкта господарювання пред’явленим вимогам, йому негайно надається перелік виявлених недоліків, після усунення яких суб’єкт має право знову звернутися до УБНОН МВС України з новою заявою.

Довідка МВС видається безкоштовно. Оплата у розмірі 0,5—1 неоподатковуваного мінімуму доходів громадян стягується лише за здійснення перевірки осіб, допущених до роботи з наркотичними засобами, на відсутність у них судимостей.

УБНОН МВС України

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті