Державна інспекція з контролю якості лікарських засобів Міністерства охорони здоров’я УкраїниРозпорядження від 22.05.2002 р. № 1682/12-07

Начальникам державних інспекцій з контролю якості лікарських засобів в  АР Крим, областях, містах Києві та Севастополі

Керівникам суб’єктів господарювання, які займаються реалізацією (торгівлею), зберіганням і застосуванням лікарських засобів

РОЗПОРЯДЖЕННЯ
від 22.05.2002 р. № 1682/12-07

Звертаємо вашу увагу, що останнім часом в аптеках, аптечних пунктах та аптечних кіосках зросла кількість випадків реалізації споживачам лікарських засобів, які повинні зберігатись у захищеному від світла місці, безпосередньо в блістерах без картонної упаковки. Але при виробництві цих препаратів як вітчизняні, так і зарубіжні виробники використовують прозору ПВХ-плівку, яка пропускає ультрафіолетове і видиме опромінювання в межах 250–350 нм, що найбільш впливає на розклад світлочутливих активних речовин і зростання домішок в препаратах і може погіршити їх якість при використанні.

Доручаю Державним інспекціям з контролю якості лікарських засобів в АР Крим, областях, містах Києві та Севастополі довести до відома суб’єктів господарської діяльності, які займаються реалізацією (торгівлею), зберіганням і застосуванням лікарських засобів, інформацію про неможливість реалізації препаратів, які повинні зберігатися в захищеному від світла місці, без вторинної упаковки, якщо блістер препарату зроблено з застосуванням прозорої безбарвної плівки.

Державним інспекціям в ході перевірок суб’єктів господарської діяльності контролювати забезпечення суб’єктами господарської діяльності належного зберігання і реалізації таких лікарських засобів.

Перший заступник Головного державного інспектора України з контролю якості лікарських засобів

В. Варченко

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті