Касові апарати — цивілізована європейська практика

05 Червня 2015 11:36 Поділитися

Касові апарати — цивілізована європейська практикаВикористання реєстраторів розрахункових операцій (РРО) — це європейська практика, яка має бути обов’язково запроваджена в Україні для всього, в тому числі й малого бізнесу.

Європейська Бізнес Асоціація звернулася до Петра Порошенка, Арсенія Яценюка, Володимира Гройсмана та Наталії Яресько та ще раз наголосила на тому, що запровадження РРО — це цивілізована, адекватна та прозора практика. Більш того, запровадження касових апаратів для малого бізнесу з 1 липня 2015 р. — є зобов’язанням, яке Україна взяла на себе перед Міжнародним валютним фондом (МВФ).

Відмова від використання РРО, яка наразі лобіюється певними групами, не тільки суперечитиме Меморандуму про економічну та фінансову політику між Україною та МВФ, але й навряд чи допоможе зупинити тіньові схеми реалізації контрабандної та контрафактної продукції в нашій державі. Деякі підприємці, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, нерідко зловживають таким привілеєм та стають учасниками процесу нелегального обігу товарів на ринку. Це суперечить принципу ринкової справедливості та чесної конкуренції, не кажучи вже про потрапляння контрабанди на ринок країни.

Опоненти вважають, що запровадження РРО — це обтяження для бізнесу, додатковий тиск на малих підприємців. Європейська Бізнес Асоціація зазначає, що Податковим кодексом України передбачено, що до 1 січня 2017 р. платники єдиного податку ІІ і ІІІ груп (фізичні особи — підприємці) звільняються від перевірок дотримання порядку застосування РРО, у випадку, якщо почнуть їх використовувати до 1 липня 2015 р. Отже, перехідний період без перевірок для встановлення касових апаратів — півтора року.

Голова Комітету з роздрібної торгівлі Європейської Бізнес Асоціації, генеральний директор «Novus Україна» Ігор Ланда зазначив: «Ми за чесне та відкрите ведення бізнесу на всіх рівнях — від малого до великого. Ми переконані, що важливою складовою державного регулювання на всіх рівнях є забезпечення однакового та справедливого підходу до контролю діяльності усіх суб’єктів господарювання в межах українського правового поля. Саме тому вважаємо, що використання касових апаратів усіма представниками бізнесу є важливим і вчасним з огляду на детінізацію економіки та курс на європейську практику ведення бізнесу».

Європейська Бізнес Асоціація просить Президента та високопосадовців сприяти відхиленню всіх існуючих ініціатив, спрямованих на скасування норми про обов’язкове застосування РРО визначеними суб’єктами господарювання на спрощеній системі оподаткування.

За матеріалами Європейської Бізнес Асоціації
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

карина 05.06.2015 1:42
очень правильно и справедливо
карина 05.06.2015 1:46
Все кто лоббирует вопрос имеют ЧПешные аптеки и связаны с теневым фармбизнесом .Есть за что бороться!
Елена 05.06.2015 2:27
Сергій доротич -голова ВГО "Союз захисту підприємництва": "Для влади легше побороти підприємців і поставити мільйон касових апаратів, ніж навести лад у митній системі з 18 тис митниками. Легше чи вигідніше? Допоки корумповані чиновники будуть на своїх місцях, контрабанда та контрафакт будуть реалізовуватися, тільки вже не через підприємців, а через інші канали. Можливо, створення "під себе" альтернативної і цілком контрольованої структури реалізації таких товарів і домагаються чинуші? Вбиває національного виробника держава своєю недолугою податковою політикою та корупцією."
Ігор 05.06.2015 3:58
ТОбто,якщо ПП не встановлюють касові апарати,- то ми боремось з корумпованими митиками! Логіка з/б!!!

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті