“Охорона здоров’я 2003”

З 27 по 30 жовтня 2003 р. в  Київському Палаці спорту проходила XII Міжнародна спеціалізована виставка «Охорона здоров’я-2003», організована Українською виставковою компанією «ЗовнішЕкспоБізнес» разом з компанією «GIMA» (Німеччина). Виставка проводилася за сприяння Президента України, Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров’я України та за підтримки Академії медичних наук України, Міністерства оборони України і Київської міської державної адміністрації. На її відкриття прибули голова Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства Микола Поліщук, начальник відділу охорони здоров’я управління гуманітарної політики Адміністрації Президента України Владислав Маланчук, завідувач відділом охорони здоров’я Кабінету Міністрів України Володимир Шпак, міністр охорони здоров’я України Андрій Підаєв, президент Академії медичних наук України Олександр Возіанов, заступник голови Київської міської державної адміністрації Валерій Бідний, начальник Головного управління охорони здоров’я м. Києва Роман Макомела, ректор НМУ ім. О.О. Богомольця Віталій Москаленко та інші офіційні особи.

Здоров’я громадян є одним з пріоритетних завдань державної політики. Організація медичного обслуговування багато в чому визначається станом матеріально-технічної бази, зокрема забезпеченням медичних закладів сучасною технікою та високоефективними лікарськими препаратами. Вже стало доброю традицією восени проводити виставку «Охорона здоров’я», яка об’єднує лікарів, фармацевтів, виробників та дистриб’юторів лікарських засобів і виробів медичного призначення.

Відкриваючи виставку «Охорона здоров’я-2003», Андрій Підаєв привітав усіх її учасників та відвідувачів і зазначив, що виставкова діяльність може розглядатися як певний індикатор рівня розвитку медицини в Україні. Якщо десять років тому експонентами були переважно іноземні представництва, то сьогодні можна пишатися великою кількістю українських учасників виставки. Враховуючи важливість отримання якісної інформації, виставка, збираючи професіоналів для обміну досвідом та продуктивної співпраці, є реальною допомогою медичній громадськості України та сприяє подальшому розвитку галузі. А. Підаєв зачитав урочисте привітання Президента України Леоніда Кучми з побажанням усім фахівцям медичної та фармацевтичної галузей успішної роботи і нових вагомих здобутків у благородній справі охорони здоров’я.

З вітальним словом виступив організатор виставки — генеральний директор Української виставкової компанії «ЗовнішЕкспоБізнес» Валентин Соколовський. Присутніх привітав також співорганізатор — директор виставкової компанії «GIMA» (Німеччина) Михаель Йоханнес. Валентин Соколовський підкреслив, що за дванадцятирічну історію виставка «Охорона здоров’я» здобула широке визнання і перетворилась у міжнародний форум, який щорічно збирає кращих виробників медичної техніки, обладнання та препаратів. Копітка праця колективу щодо організації виставкових заходів дозволила компанії «ЗовнішЕкспоБізнес» у 2000 р. першою в Україні стати дійсним членом Спілки міжнародних виставок (UFI).

Високо оцінив роботу виставки Микола Поліщук, зазначивши, що добра традиція проведення виставки сприяє покращанню охорони здоров’я в Україні. Комітет Верховної Ради України з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства разом з Міністерством охорони здоров’я і надалі докладатимуть значних зусиль для надання діагностичного та лікувального обладнання з метою забезпечення населення України якісною медичною допомогою. Валерій Бідний також відзначив важливість даного заходу та запевнив присутніх у тому, що Київська міська державна адміністрація робитиме усе можливе для підвищення рівня здоров’я населення України, зокрема киян.

Під час урочистого відкриття виставки «Охорона здоров’я-2003» Андрій Підаєв, Олександр Возіанов і Валерій Бідний перерізали стрічку, запрошуючи гостей ознайомитися з представленою продукцією.

У виставці взяли участь виробники, їх представництва і дистриб’ютори, спільні підприємства, торговельні фірми та наукові центри з 23 країн світу: України, Росії, Білорусі, Польщі, Чехії, Угорщини, Австрії, Франції, Нідерландів, Швейцарії, Швеції, Німеччини, Данії, Іспанії, Італії, Індії, Ірану, Кореї, США, Туреччини, В’єтнаму, Таїланду, Японії. Загалом у цьому році виставка нараховувала 366 учасників. Слід відзначити, що близько 50 провідних іноземних і вітчизняних компаній беруть участь у виставці багато років поспіль. Збільшилася кількість зарубіжних учасників — виробників медичної продукції, серед них — відомі на українському ринку «Берлін Хемі АГ (Менаріні Груп)» та «Новартіс», а також німецька компанія «Вьоварг Фарма», представництво якої нещодавно почало роботу в Україні. Міністерство охорони здоров’я Німеччини надало фінансову підтримку своїм експонентам: на виставці було представлено 17 фірм з цієї країни, у роботі її взяли участь і представники самого міністерства. Також значно збільшилася кількість російських компаній: минулого року їх було 6, цього року — 14.

Оглядаючи експонати, почесні гості виставки відзначили, що зріс обсяг продукції, представленої вітчизняними фірмами та науковими центрами, це свідчить про те, що українські виробники значно посилили свої позиції. Це підтвердив і директор компанії GIMA Михаель Йоханнес, виступаючи на прес-конференції з нагоди відкриття виставки. Він зазначив, що за багатьма показниками продукція української фармацевтичної промисловості не поступається західній і цілком конкурентоспроможна. Серед українських експонентів привернули увагу стенди таких виробників, як «Дарниця», «Гемопласт», «Фармак», «Борщагівський ХФЗ», «Київмедпрепарат», «Стиролбіофарм», «Біофарма», «Вітаміни», «Галичфарм», «Лубнифарм», «Індар», «Червона Зірка», «Луганський хімфармзавод», «Лекхім», «Дніпрофарм» та ін.

Традиційно продукція учасників виставки була представлена у кількох умовно виділених тематичних медичних напрямках:

· медика (обладнання, інструментарій, діагностика);

· фарма (фармацевтичні препарати та обладнання для їх виробництва);

· дент (стоматологічне обладнання, інструментарій, витратні матеріали);

· оптик (офтальмологічне та оптичне обладнання, окуляри, лінзи);

· лабор (лабораторне обладнання, технології, інструментарій, посуд);

· Чорнобиль — охорона здоров’я (прилади, технології і методики радіологічного контролю, лікувально-профілактичні засоби тощо).

Окрім традиційних, у цьому році з’явилися нові тематичні сектори: пластична хірургія (обладнання для косметологічних клінік, інструментарій); лікувальна косметика; біологічні добавки; фітопрепарати; народна медицина; нетрадиційна медицина.

Найбільш широко на виставці була представлена медична техніка: нові модифікації комп’ютерних томографів, рентгенівське та магнітно-резонансне обладнання, системи для ангіографії та мамографії. Зокрема німецька компанія «Пентакс Юроуп» експонувала нові серії обладнання для цифрових вимірювань в ендоскопії, а про останні розроблення близько 50 вітчизняних виробників інформував колективний стенд Асоціації «Укрмедприлад». Президент Асоціації радіологів України Яків Бабій, виступаючи на прес-конференції, звернув увагу присутніх на представлені асоціацією нові розробки київського заводу «Медапаратура»: пересувні флюорограф з цифровою обробкою зображення, стоматологічний та лабораторно-діагностичний кабінети, призначені для обслуговування сільського населення.

Повніше, ніж у минулі роки, було представлено лабораторне оснащення. Компанія «Фунералія» (Німеччина), що виробляє обладнання, яке використовується у гістології та цитології, Уральський оптико-механічний завод та Елатомський приладний завод (лауреат конкурсу «100 кращих товарів Росії»), що випускає фізіотерапевтичні апарати та прилади, вперше презентували на виставці свою продукцію.

Ще однією особливістю виставки нинішнього року була значна кількість конференцій, науково-практичних семінарів, презентацій, конкурсів, вікторин тощо. Під час роботи виставки у прес-центрі відбулися науково-практичні конференції: «Актуальні проблеми профілактики грипу в Україні», «Сучасні підходи до лікування та діагностики хламідійної інфекції», «Сучасний погляд на лікування в онгології», «Сучасні методики лікування еректильної дисфункції»; прес-конференція, присвячена реформуванню системи охорони здоров’я в Україні; круглий стіл «Нові можливості в лікуванні онкологічних захворювань. Нові вітчизняні технології». За окремою програмою відбувся Український конгрес радіологів, який проходить кожні 3 роки. Цього року в конгресі, за словами Я. Бабія, взяли участь близько 750 радіологів та представників суміжних спеціальностей.

У цьогорічній виставці брала участь рекордна кількість засобів масової інформації: близько 36 видань, серед яких спеціалізовані медичні видання, теле- та радіокомпанії, інформаційні агентства та маркетингові компанії.

Новітні методи виставкового бізнесу передбачають правильну обробку інформації, її аналіз та подальше впровадження всіх прогресивних тенденцій. Одна з маркетингових компаній «Поток-центр» щорічно проводить реєстрацію відвідувачів виставки «Охорона здоров’я» і соціологічні дослідження на основі опитування учасників та відвідувачів. Результати анкетування значною мірою впливають на організацію наступних виставок.

XII Міжнародна спеціалізована виставка «Охорона здоров’я», яка є свого роду барометром європейського медичного ринку, дала можливість широкому колу фахівців ознайомитися з останніми досягненнями як вітчизняних, так і іноземних виробників медичного обладнання і лікарських препаратів; згуртувала навколо себе провідних світових представників медичної науки, фармацевтичної галузі та банківського капіталу з метою залучення інвесторів для вирішення проблем медицини в Україні та стала ще одним кроком на шляху розвитку медичної галузі України.

На правах реклами

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті