Поновлено реєстрацію вітчизняного противірусного препарату для лікування вірусного гепатиту

06 Липня 2015 6:52 Поділитися

Поновлено реєстрацію вітчизняного противірусного препарату для лікування вірусного гепатитуТОВ «Валартін Фарма» повідомляє про поновлення державної реєстрації в Україні першого і єдиного вітчизняного препарату для лікування вірусного гепатиту – Альфапег. 3.07.2015 р. МОЗ України виконав рішення Київського окружного адміністративного суду та видав наказ МОЗ України №406, скасувавши дію раніше виданого міністерством протиправного наказу від 01.12.2014 р. №914 «Про тимчасову заборону застосування лікарського засобу «Альфапег» та поновив інформацію про препарат у Державному Реєстрі лікарських засобів України.

Реєстрацію першого і єдиного вітчизняного препарату для лікування вірусного гепатиту Альфапег було незаконно  скасовано колишнім керівництвом міністерства напередодні централізованого тендеру МОЗ України із закупівлі ліків від гепатитів, який відбувся 04.12.2014 р. Через протиправні дії чиновників МОЗ України препарат Альфапег був відхилений від участі у державних закупівлях. На торгах перевага була віддана імпортному аналогу, пропозиція якого виявилася на 40% дорожчою за вітчизняні ліки, в результаті чого міністерство переплатило понад 7 млн. грн. бюджетних коштів.

Близько 7 місяців без лікування залишалися понад 400 хворих, які проходили успішну терапію Альфапегом, тисячі пацієнтів були позбавлені можливого доступу до лікування вітчизняним лікарським засобом. Адже купувати імпортні аналоги за ціною, у двічі-тричі дорожчою за Альфапег, вони не мали змоги.

На початку 2015 р. до МОЗ України із відповідними листами із вимогою поновити обіг вітчизняного препарату Альфапег та свідченням позитивного досвіду його медичного застосування звернулися понад 80 лікарів-інфекціоністів та гастро-ентерологів з різних куточків України, що займаються лікуванням вірусних гепатитів, Українська Асоціація з вивчення захворювань печінки, провідні українські вчені – професори, доктори медичних наук, завідувачі кафедр медичних вишів, які очолюють напрямок лікування гепатитів у вітчизняній науці та медичній практиці, пацієнтські організації та окремі хворі, що успішно лікувалися Альфапегом. Нажаль, усі ці звернення були залишені МОЗ України без уваги.

Тільки 12.03.2015 р. Київський окружний адміністративний суд за позовом ТОВ «Валартін Фарма» до МОЗ України визнав своїм рішенням дії міністерства протиправними та скасував незаконний наказ МОЗ про тимчасову заборону застосування лікарського засобу Альфапег. 28.05.2015 р. Київський апеляційний адміністративний суд залишив рішення суду першої інстанції без змін, після чого судове рішення набрало законної сили.

ТОВ «Валартін Фарма» звертається до пацієнтів, лікарів та громадськості з великою вдячністю за широку підтримку підприємства у боротьбі із чиновницьким свавіллям. «Маємо надію, що нове керівництво та команда службовців МОЗ України стане на заваді подібним непоодиноким спробам тендерної мафії вирішувати свої комерційні оборудки за рахунок усунення з ринку конкурентів, позбавляючи таким чином тисячі хворих доступу до лікування. ТОВ «Валартін Фарма» зацікавлено у конструктивній, прозорій та справедливій співпраці із оновленою командою МОЗ України та готове надавати підтримку державі в особі галузевого міністерства у реалізації Державної цільової соціальної програми із лікування вірусних гепатитів», – зазначено у прес-релізі компанії.

За матеріалами, наданими ТОВ «Валартін Фарма»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті