Київський пологовий будинок № 2 некоректно визначив технічне завдання на Венофундин

22 Вересня 2015 12:49 Поділитися
На адресу «Щотижневика АПТЕКА» надійшла відповідь від Віталія Віталійовича Кузори, директора департаменту управління продажами КП «Фармація», на інформацію, надану компанією «Б. Браун Медікал Україна», щодо спростування недостовірної інформації про відсутність задекларованої зміни оптово-відпускної ціни на лікарський засіб Венофундин.

Київський пологовий будинок № 2 некоректно визначив технічне завдання на ВенофундинЗокрема, як повідомляла компанія «Б. Браун Медікал Україна», КП «Фармація» направило в пологові будинки м. Київ лист-повідомлення, у якому зазначалося, що ціна на препарат Венофундин B/Braun, р-н д/інф. фл. 500 мл, виробник: Б. Браун Медікал СА, Швейцарія, який є в заявленому переліку «держзакупівель онлайн», не задекларована, а інформація про його ціну відсутня в реєстрі оптово-відпуск­них цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення.

У той же час повідомлялося, що наказом МОЗ України від 01.07.2015 р. № 399 задекларована зміна оптово-відпускної ціни на лікарський засіб Венофундин, розчин для інфузій флакон 500 мл, виробник: Б. Браун Медікал СА, Швейцарія (реєстраційне посвідчення № UA/5058/01/01), яка становить 1843,38 грн. за 1 коробку (10 контейнерів). Зважаючи на це, компанія вважає, що інформація, викладена у листі-повідомленні КП «Фармація», не відповідає дійсності і є недостовірною.

У наданій відповіді департамент управління продажами КП «Фармація» повідомляє, що даний лист-повідомлення був направлений виключно в Київський міський пологовий будинок № 2, який некоректно визначив технічне завдання на вищезазначений лікарський засіб, не вказавши кількість його одиниць у споживчій упаковці та зазначивши одиниці виміру «флакони».

Пропонуємо увазі читачів позицію з цього питання директора департаменту управління продажами КП «Фармація».

З актуальним переліком задекларованих оптово-відпускних цін на лікарські засоби та вироби медичного призначення можна ознайомитися на нашому сайті за посиланням: www.apteka.ua/drugsearch.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Головному редактору «Аптека онлайн»

Кузори В.В.

На сайті видання за адресою http://www.apteka.ua/article/344839 було розміщено статтю під назвою «Оптово-відпускна ціна на Венофундин задекларована: виробник спростовує недостовірну інформацію».

Згідно з даною статтею компанія «Б. Браун Медікал Україна», що є офіційним представником німецької компанії «Б. Браун Мельзунген АГ», надає інформацію, що 16 вересня 2015 р. пологові будинки м. Київ отримали лист-повідомлення від комунального підприємства «Фармація» за підписом директора департаменту управління продажами Віталія Віталійовича Кузори, у якому повідомлялося, що: «…ціна препарату Венофундин B/Braun, розчин для інфузій флакон 500 мл, виробник: Б. Браун Медікал СА, Швейцарія, який є в заявленому переліку «держзакупівель онлайн», не задекларована в реєстрі оптово-відпускних цін, та інформація про його ціну відсутня на сайті оптово-відпускних цін МОЗ України. Враховуючи вищевикладене та з метою недопущення порушення чинного законодавства України, просимо виключити із закупівлі даний лікарський засіб». Також інформує, що наказом МОЗ України від 01.07.2015 р. № 399 була задекларована зміна оптово-відпускної ціни на лікарський засіб Венофундин, розчин для інфузій флакон 500 мл, виробник: Б. Браун Медікал СА, Швейцарія (реєстраційне посвідчення № UA/5058/01/01), яка становить 1843,38 грн. за 1 коробку (10 контейнерів), інформація, викладена в листі-повідомленні КП «ФАРМАЦІЯ», не відповідає дійсності та є недостовірною. Компанія «Б. Браун Медікал Україна» вимагає від КП «Фармація» терміново офіційно спростувати інформацію на рівні керівників всіх закладів, куди були надіслані листи-повідомлення КП «Фармація».

Під вищезазначеною статтею міститься підпис «За матеріалами, наданими компанією».

Враховуючи ту обставину, що компанією «Б. Браун Медікал Україна», яка є офіційним представником німецької компанії «Б. Браун Мельзунген АГ», в даних матеріалах, що стали підставою для написання статті та її опублікування, викладено недостовірну та неповну інформацію, звертаюся до Вас з наступним.

Компанією «Б. Браун Медікал Україна» була поширена інформація, що «пологові будинки м. Київ отримали лист-повідомлення від комунального підприємства «Фармація».

Вищенаведена інформація не відповідає дійсності та спростовується самим листом КП «Фармація» від 16 вересня 2015 р. № 8215, згідно з яким підприємство інформувало лише один Київський міський пологовий будинок № 2, що в заявленому переліку «держзакупівель онлайн» (http://prozorro.org ), а саме в конкретній окремій процедурі, за якою був чітко визначений перелік до закупівлі і в якій містився лікарський засіб Венофундин B/Braun, розчин для інфузій флакон 500 мл, виробник: Б. Браун Медікал СА, Швейцарія, № 1.

Хочу звернути увагу редакції «Аптека онлайн», що в даному переліку Київський пологовий будинок № 2 мав намір закуповувати Венофундин B/Braun, р-н д/інф. фл. 500 мл, виробник: Б. Браун Медікал СА, Швейцарія, одиниця виміру флакони.

Тобто Київським міським пологовим будинком № 2 на етапі проведення процедури закупівлі було некоректно визначено технічне завдання за позицією № 27 лікарський засіб Венофундин B/Braun, р-н д/інф. фл. 500 мл.

Відповідно до реєстру оптово-відпускних цін http://moz.gov.ua/ua/beta/register_prices_drugs на сайті міститься задекларована ціна на лікарський засіб Венофундин B/Braun, р-н д/інф. фл. 500 мл, виробник: Б. Браун Медікал СА, Швейцарія, кількість в упаковці: по 500 мл у поліетиленовому контейнері; по 10 контейнерів в картонній коробці з маркуванням українською мовою.

Тобто станом на дату написання інформаційного листа зареєстрованої ціни на лікарський засіб Венофундин B/Braun, р-н д/інф. фл. 500 мл, виробник: Б. Браун Медікал СА, Швейцарія, а саме з кількістю в упаковці № 1 немає, про що і було проінформовано лікувальний заклад з метою недопущення порушення чинного законодавства України.

Згідно з п. 2 Порядку декларування зміни оптово-відпускних цін на лікарські засоби та вироби медичного призначення, затвердженого постановою КМУ від 2 липня 2014 р. № 240 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 22 квітня 2015 р. № 449) декларуванню підлягає зміна оптово-відпускної ціни кожної лікарської форми, дозування та споживчої упаковки лікарського засобу та типу, виду, марки виробу медичного призначення.

Таким чином, жодної недостовірної інформації за моїм підписом щодо декларування оптово-відпускної ціни на лікарський засіб Венофундин, р-н д/інф. фл. 500 мл, виробник: Б. Браун Медікал СА, Швейцарія, не надавалося, та в пологові будинки м. Київ не направлялося.

Враховуючи викладене, з метою недопущення порушення моїх прав та законних інтересів просимо Вас спростувати недостовірну інформацію, викладену в статті «Оптово-відпускна ціна на Венофундин задекларована: виробник спростовує недостовірну інформацію», та в подальшому перевіряти достовірність наданої інформації компаніями.

З повагою
В.В. Кузора

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*