МОЗ України відмовилося від придбання продуктів для спеціального дієтичного споживання російського виробництва

18 Листопада 2015 6:17 Поділитися

МОЗ України відмовилося від придбання продуктів для спеціального дієтичного споживання російського виробництваЯк повідомляє прес-служба Служби безпеки України (СБУ), за її поданням МОЗ України відмовилося від придбання продуктів для спеціального дієтичного споживання російського виробництва.

За результатами ініційованої СБУ експертизи, проведеної фаховою установою з контролю якості лікарських засобів, встановлено, що продукти для спеціального дієтичного споживання для дітей, хворих фенілкетонурією, Тетрафен/Нутріген та Афенілак російського виробництва не відповідають встановленим критеріям безпеки. В них встановлено завищений рівень свинцю та кадмію більше ніж у 10 разів від граничного. Це призводило до численних побічних реакцій, а також до погіршення стану здоров’я у хворих дітей.

Також Міністерством економічного розвитку і торгівлі України проти російського постачальника та українського імпортера цих продуктів застосовано спеціальні санкції у вигляді тимчасового призупинення зовнішньоекономічної діяльності.

На даний час органами Державної санітарно-епідеміологічної служби України вирішується питання щодо заборони обігу в Україні небезпечних для здоров’я дітей, хворих на фенілкетонурію, продуктів для спеціального дієтичного споживання російського виробництва.

За матеріалами www.sbu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті