Оригінальна упаковка препарату БІСЕПТОЛ® — гарантія якості

Препарат БІСЕПТОЛ® виробництва «Польфа Паб’яніце АТ» відомий в Україні давно. Дієва комбінація сульфаметоксазолу і триметоприму, представлена в ньому, не потребує зайвих підтверджень своєї ефективності. БІСЕПТОЛ® є одним з найбільш ефективних комбінованих сульфаніламідних препаратів, що увійшли в медичну практику ще у далеких 1920-х роках. Широке застосування сульфаніламідів не лише значно знизило летальність і тяжкість перебігу різноманітних інфекційних захворювань, але й врятувало життя багатьом людям під час Другої світової війни, ефективно попереджуючи та лікуючи септичні ускладнення. Сьогодні БІСЕПТОЛ®, яскравий представник групи сульфаніламідів, є майже в кожній домашній аптечці. Цей препарат не втратив своєї актуальності, пройшовши перевірку часом. А відома впродовж багатьох років оригінальна упаковка із торговим знаком БІСЕПТОЛ® дійсно стала гарантією якості.

 

Історія створення цього препарату пов’язана зі спробами одержати бактерицидний ефект при застосуванні сульфаніламідів у терапевтичних дозах. У ході складних наукових досліджень було виявлено, що комбінація сульфаметоксазола і триметоприма у звичайних терапевтичних дозуваннях призводить не лише до посилення бактеріостатичного ефекту в 100 разів, але і до появи бактерицидної дії (Bushby R.M., 1967). Це відкриття стало справді революційним у тривалій боротьбі зі збудниками різноманітних інфекцій, значно розширивши горизонти застосування препаратів цієї групи.

Сульфаметоксазол і триметоприм впливають на одну мішень, пригнічуючи синтез патогенними мікроорганізмами фолієвої кислоти — речовини, необхідної для їх нормального росту і розвитку. Таким чином, активні компоненти, поєднані в препараті, впливають на єдину ланку біохімічних перетворень.

Ще один неочікуваний ефект від такого поєднання — потенційований синергізм, коли активність комбінації значно перевищує алгебраїчну суму активності компонентів. Крім того, резистентність бактерій до такого комбінованого препарату розвивається значно повільніше, що з успіхом демонструє впродовж багатьох років добре відомий препарат БІСЕПТОЛ®.

Обидва компоненти препарату швидко всмоктуються в кров у травному тракті (максимальна концентрація в крові досягається вже через 1–4 год після перорального прийому), а період їх напіввиведення становить близько 10 год. Це означає, що препарат можна застосовувати 2 рази на добу.

Оригінальна упаковка препарату БІСЕПТОЛ® — гарантія якості

Справді, ефективна комбінація, представлена в препараті БІСЕПТОЛ®, не лише витримала випробування часом, але і пройшла своєрідний природній відбір. Адже починаючи з 1930-х років були синтезовані тисячі різноманітних сульфаніламідів (препарати відкрили випадково під час досліджень синтетичних барвників). Однак застосування у медицині знайшли лише близько 20 з них.

«Польфа Паб’яніце АТ» — це підприємство третього тисячоліття, сертифіковане на відповідність GMP, яке стало призером у конкурсі
«Лідер польського бізнесу»

І тепер, по довгому часі, БІСЕПТОЛ® залишається актуальним при лікуванні інфекцій сечовидільної системи, викликаних чутливими до препарату штамами, оскільки нирки активно виводять діючі речовини препарату і концентрують їх у сечі. Серед показань до застосування препарату також такі: гострий середній отит, загострення хронічного бронхіту, захворювання травного тракту інфекційного генезу (в тому числі діарея мандрівників, викликана ентеротоксигенними штамами E. сolli), а також токсоплазмоз.

Крім того, БІСЕПТОЛ® призначають при пневмоцистній пневмонії, якщо цей діагноз був підтверджений бактеріологічно, а також для профілактики інфікування груп ризику — наприклад ВІЛ-інфікованих — збудником цього захворювання (Pneumocystis carinii).

При деяких захворюваннях БІСЕПТОЛ® призначають разом з антибіотиками. Наприклад, шкірне захворювання актиномікоз лікують комбінацією сульфаніламідних препаратів і антибіотика пеніцилінового ряду.

Після проведення клініко-лабораторних досліджень була встановлена висока клінічна ефективність препарату при проведенні емпіричної антибактеріальної терапії (без мікробіологічної ідентифікації збудника).

БІСЕПТОЛ® випускається у зручних дозуваннях по 120 та 480 мг. Це означає легкість розрахунку діючої речовини в педіатричній практиці.

У 2000 р. БІСЕПТОЛ® виробництва «Польфа Паб’яніце АТ» став одним з лідерів оптового ринку серед інших 39 препаратів ко-тримоксазолу, зареєстрованих в Україні. Цей факт ще раз підтвердив довіру покупців до класичних традицій якості. Справді, завдяки дійсно віковим традиціям виробництва у «Польфа Паб’яніце АТ» БІСЕПТОЛ® став своєрідною класикою антибактеріальної терапії.

Паб’яніцький фармацевтичний завод у Польщі був заснований ще у далекому 1889 р., коли Людвіг Швайкерт відкрив невелику фабрику з хімічного виробництва. На ринках пострадянського простору продукція заводу добре відома вже понад 25 років.

У всі часи як для пацієнта, так і для лікаря важливим залишається питання співвідношення ціни лікарського засобу та його якості. Саме завдяки оптимальному поєднанню і співвідношенню цих категорій продукція «Польфа Паб’яніце АТ» завоювала свій авторитет. Маючи за мету виробництво високоякісних та ефективних препаратів, а також синтезу фармацевтичних субстанцій, завод закупив новітні технології у провідних світових фармацевтичних фірм.

Крім того, підприємство «Польфа Паб’яніце АТ» стало призером у конкурсі «Лідер польського бізнесу» і, вступаючи в третє тисячоліття, модернізувало виробництво у відповідності до вимог GMP.

Інтереси компанії у нашій державі представляє ТОВ «Ціех Польфа в Україні».

Таким чином, «Польфа Паб’яніце АТ» володіє такими характеристиками, що свідчать на користь надійності цього виробника:

– високий рівень технологій виробництва, що відповідає вимогам GMP;

– великий досвід (більше 115 років традицій у виробництві лікарських засобів);

– лідируючі позиції у польській фармацевтичній галузі.

Все наведене вище ще раз підтверджує чудову якість препаратів цього виробника.

БІСЕПТОЛ® від «Польфа Паб’яніце АТ» — це добре відомий в Україні, перевірений часом і великим досвідом клінічного застосування препарат

«Не нашкодь» — наголошує основний канон медицини. Надати перевагу препарату БІСЕПТОЛ® від «Польфа Паб’яніце АТ» — означає обрати добре відомий в Україні, перевірений часом і великим досвідом клінічного застосування препарат. А на варті якості стоїть товарний знак виробника, захищаючи покупців від підробок.

Ось чому при закупівлі слід добре пам’ятати про характерні відмінності оригінальної упаковки препарату БІСЕПТОЛ® виробництва «Польфа Паб’яніце АТ»:

– картонна упаковка має білий колір (без жовтуватого відтінку);

– кольорові смуги на упаковці темно-сірого та темно-червоного кольорів, а напис «БІСЕПТОЛ®» виконаний темно-червоним кольором (сьогодні всі препарати, що офіційно поставляються в Україну, мають україномовну упаковку);

– на алюмінієвій фользі блістера напис «Polfa» виконаний жирним шрифтом, а «PABIANICE» і «120 mg» або «480 mg» — звичайним;

– рельєф фольги дрібносітчатий.

Таким чином, не завадить ще раз придивитися до упаковки такого знайомого препарату, як БІСЕПТОЛ®. Адже майже ідентичний на перший погляд дизайн упаковки і нижча вартість можуть свідчити про сумнівну якість, у той час як застосування препарату БІСЕПТОЛ® від «Польфа Паб’яніце АТ» із належним товарним знаком є дійсно запорукою успішного лікування. o

Ольга Солошенко

 

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті