Перелік рідкісних захворювань пропонується доповнити 76 нозологіями

03 Грудня 2015 3:30 Поділитися

Перелік рідкісних захворювань пропонується доповнити 76 нозологіямиМОЗ України пропонує доповнити перелік рідкісних (орфанних) захворювань, що призводять до скорочення тривалості життя хворих або їх інвалідизації та для яких існують визнані методи лікування (далі — Перелік), новими позиціями.

Перелік переглянуто головними позаштатними спеціалістами МОЗ України з відповідних спеціальностей і 30 листопада на громадське обговорення винесено проект документа, який передбачає доповнити розділ «Рідкісні ендокринні хвороби, розлади харчування та порушення обміну речовин» 67 новими позиціями, розділ «Рідкісні хвороби системи кровообігу» — 2 позиціями, розділ «Рідкісні природжені вади розвитку, деформації та хромосомні аномалії» — 6 позиціями. Також пропонується доповнити перелік новим розділом «Органічні психічні розлади», включивши до нього синдром Ретта.

Нагадаємо, що наказом МОЗ України від 18.09.2015 р. № 606 до переліку лікарських засобів, що можуть закуповуватися за рахунок бюджетних коштів, включено препарати для лікування орфанних захворювань, які зареєстровані на території України та зарекомендували себе як ефективні та безпечні, а саме: агалсидаза бета — для терапії хвороби Фабрі, алглюкозидаза альфа — хвороби Помпе, нітизинон — тирозинемії.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті