Комітет рекомендував Парламенту підтримати в першому читанні законопроект про заборону реклами лікарських засобів – Ольга Богомолець

28 Січня 2016 1:38 Поділитися

Ольга Богомолець: Комітет рекомендував Парламенту підтримати в першому читанні законопроект про заборону реклами лікарських засобівНа персональному сайті Ольги Богомолець, голови Комітету ВР України з питань охорони здоров’я, повідомляється про те, що Комітет рекомендує Парламенту підтримати в першому читанні законопроект № 3246 про заборону реклами лікарських засобів.

«Більшість громадян не мають медичної освіти і не знають про механізм дії ліків та його вплив на організм. Тому, реклама лікарських засобів завдає шкоди здоров’ю, так як українці частіше займаються самолікуванням. Прийняття цього закону дозволить зменшити рівень самолікування громадян, що значно покращиться на стані їх здоров’я», – зауважує парламентар.

Нагадаємо, згаданий законопроект передбачає заборону реклами лікарських засобів на території України, крім реклами медичної техніки, методів профілактики, діагностики, лікування і реабілітації, що в установленому порядку дозволені спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я.

Прим. ред. Це питання розглядалося під час засідання Комітету, яке відбулося 27 січня поточного року. Детальніше про засідання Комітету читайте найближчим часом на нашому сайті та у газеті «Щотижневик АПТЕКА».

За матеріалами bogomolets.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті