Уряд вніс зміни до формули розподілу медичної субвенції місцевим бюджетам

03 Січня 2017 4:37 Поділитися

107254Постановою КМУ від 28.12.2016 р. № 1008 (далі — постанова № 1008) вносяться зміни до формули розподілу обсягу медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, затвердженої постановою КМУ від 19.08.2015 р. № 618. Документ набув чинності 1 січня 2017 р. на підставі п. 2 цієї постанови та у зв’язку з опуб­лікуванням у газеті «Урядовий кур’єр» від 31.12.2016 р. № 249.

Змінами передбачається, що під час розподілу обсягу медичної субвенції місцевим бюджетам враховуватиметься загальний обсяг цільових коштів для придбання лікарських засобів, медичних виробів, лабораторних реактивів для стаціонарних спеціалізованих закладів охорони здоров’я, що надають медичну допомогу громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, у тому числі для лікування онкологічних захворювань, а також обсяг цільових коштів обласного бюджету для зазначених цілей. Також постановою № 1008 встановлено заборону, відповідно до якої під час формування та затвердження відповідних місцевих бюджетів на планований бюджетний період не допускається зменшення обсягу цільових коштів для придбання вищезазначеної продукції.

Також Урядом прийнято постанову КМУ від 28.12.2016 р. № 1007, якою передбачено доповнити новим положенням Порядок та умови надання медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, затверджені постановою КМУ від 23.01.2015 р. № 11. Відповідно до цього положення ради об’єднаних територіальних громад (ОТГ) повинні передавати кошти субвенції для здійснення видатків на вторинну медичну допомогу до бюджетів відповідних районів, міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад в обсязі не менш як 60% обсягу субвенції, яка передбачена для ОТГ, які добровільно об’єдналися на базі районів, і не менш як 70% обсягу субвенції, передбаченої для ОТГ, які добровільно об’єдналися на базі міст обласного значення.

Коментуючи ухвалення цієї постанови, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман зауважив, що для об’єднаних територіальних громад прийняття цього документа збільшить фінансування первинної ланки медицини до 40% від загального обсягу коштів, що виділяються на медицину.

«Я вважаю, що це серйозний прорив. У разі розумного використання цих ресурсів ми будемо мати зовсім іншу якість первинної ланки медицини», — наголосив В. Гройсман.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті