Чому профілактичні огляди органа зору треба проходити щороку?

13 Березня 2018 2:47 Поділитися

50% людей з глаукомою не знають, що в них є це захворювання. З часом руйнується зоровий нерв і людина може осліпнути. Поки що не існує ліків від глаукоми, проте якщо хворобу діагностувати на ранньому етапі, можна зберегти зір. У тиждень боротьби з глаукомою 11–17 березня МОЗ України закликає пройти обстеження і перевірити свій зір.

Глаукома може уразити будь-кого. Найчастіше патологія розвивається у людей віком від 60 років. У зоні ризику також знаходяться люди, у яких в родині були випадки захворювання. Також ризик глаукоми підвищується удвічі, якщо у людини є цукровий діабет.

Спочатку глаукома вражає периферійний зір, потім впливає на центральний. Таким чином, це починає заважати в повсякденному житті: людина не бачить чітко, не може читати, водити машину тощо. Чим раніше пацієнт звернеться до лікаря — тим більше шансів зберегти зір.

Найважливіший крок у профілактиці глаукоми — це щорічні огляди. Лікар виміряє внутрішньоочний тиск, огляне диск зорового нерва та перевірить поле зору. Хоча вилікувати глаукому неможливо, сучасні методи лікування дають змогу призупинити прогресування захворювання, зберігаючи при цьому зір і працездатність людини та запобігаючи сліпоті та інвалідності.

З 12 до 16 березня в столиці триватимуть заходи до Всесвітнього дня боротьби з глаукомою. У закладах охорони здоров’я проводитимуться безкоштовні обстеження органа зору для відвідувачів з метою раннього виявлення глаукоми, профілактики сліпоти, а також просвітницькі заходи, організовані Департаментом охорони здоров’я КМДА.

За матеріалами health.kievcity.gov.ua, moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті