Володимир Костюк тимчасово очолить ПАТ «Фармак»

19 Березня 2018 4:37 Поділитися

З 16 березня 2018 р. Августін Дубнічка залишив посаду виконавчого директора ПАТ «Фармак» за сімейними обставинами. Тимчасово виконувати обов’язки виконавчого директора буде Володимир Костюк, операційний директор ПАТ «Фармак».

«Ми вже багато разів говорили, що ПАТ «Фармак» вибрав для свого розвитку європейський шлях. Тому було прийнято рішення призначити виконавчим директором людину, що має досвід управління європейською компанією, зможе оцінити внутрішні процеси, подивитися на операційну діяльність компанії під іншим кутом, спираючись на власний досвід. Так у нашу компанію прийшов Августін Дубнічка. За час його роботи ми переконалися, що вибрали правильний вектор розвитку і внутрішні процеси в компанії відповідають очікуванням європейського ринку. Ми не помилилися ні в собі, ні в Августіні. І зараз, на жаль, Августін змушений покинути ПАТ «Фармак» з особистих причин. Однак курс нашої компанії це не змінить. Ми продовжуємо розвиватися в обраному напрямі, вдосконалювати виробництво й розширювати карту нашої присутності. За короткий проміжок часу Августін встиг добре ознайомитися з роботою компанії, дав безцінний досвід спілкування та захисту проектів англійською мовою топ-менеджерам, добре організував підготовку бюджету та успішно захистив програму дій на 2018 р. Початок покладено, мета — є, темп — задано. Залишилося тільки йти вперед, до досягнення нашої мети», — зазначила Філя Жебровська, голова наглядової ради ПАТ «Фармак».

З 17 березня тимчасово виконувати обов’язки виконавчого директора буде Володимир Костюк, операційний директор ПАТ «Фармак».

В. Костюк працює в ПАТ «Фармак» з 2008 р. на різних посадах — помічника генерального директора, начальника цеху № 3 виробничого департаменту служби операційного директора. У червні 2015 р. став операційним директором компанії.

В. Костюк працював над налагодженням контактів із закордонними партнерами, розвитком міжнародної співпраці фармпідприємства. Брав участь у проведенні клінічних досліджень препаратів виробництва ПАТ «Фармак» у Європі, Канаді та США. Він очолював команду, що відповідала за функціонування системи автоматизації бізнесу — SAP ERP. Відповідав за розробку та реалізацію стратегії компанії у сфері виробничих операцій.

У 2009 р. В. Костюк закінчив Київський національний університет ім. Т.Г. Шевченка та отримав освітньо-кваліфікаційний рівень магістра економічних наук за спеціальністю «Економічна кібернетика».

Навчався в Donau Universitat Krems (Австрія) за програмою MBA.

У 2014 р. вступив до аспірантури кафедри соціальної фармації при Національному фармацевтичному університеті без відриву від виробництва.

Аспірантом В. Костюк висвітлив значний спектр наукових досліджень. Результати науково-дослідної роботи представлені в опублікованих статтях у фахових виданнях та тезах науково-практичних конференцій. Він є автором і співавтором 17 друкованих робіт, серед яких 2 методичні рекомендації, затверджені ПК «Фармація» МОЗ та НАМН України й погоджені Українським центром наукової медичної інформації та патентно-ліцензійної роботи, 7 статей у наукових фахових виданнях, з яких 2 опубліковані в закордонних виданнях, і 8 тез доповідей. Результати дисертації В. Костюка були представлені на міжнародних з’їздах та конференціях.

ДОВІДКА:

ПАТ «Фармак» — український виробник лікарських засобів європейського рівня. Завдяки високій якості препаратів та інноваційному підходу у виробництві ПАТ «Фармак» із 2010 р. є лідером фармацевтичного ринку України*.

Продукція ПАТ «Фармак» експортується до 20 країн світу. У портфелі компанії 220 продуктових досьє. Щорічно Компанія виводить на ринок до 20 нових препаратів.

На підприємстві функціонують 19 виробничих ліній, що відповідають вимогам GMP. Впроваджена та постійно вдосконалюється фармацевтична система якості згідно з чинними регуляторними вимогами та відповідно до світових стандартів: ISO, GMP. Щороку компанія проходить приблизно 15 міжнародних інспекцій та перевірок.

За версією порталу «Економічна правда» у 2017 р. ПАТ «Фармак» увійшло до топ-5 найінноваційніших компаній України. Журнали «Бізнес», «Фокус» назвали ПАТ «Фармак» одним з найкращих роботодавців серед українських компаній. ПАТ «Фармак» — єдиний фармвиробник, який увійшов до топ-100 платників податків за 2017 р.**.

У компанії працюють більш ніж 2600 осіб. Понад 80% управлінських вакансій закриваються власними кандидатами.

До складу компанії входять 5 новітніх лабораторій. Власний лабораторно-технологічний комплекс R&D — науково-дослідний полігон для випробування нових і вдосконалення наявних технологій готових лікарських засобів. Лабораторії оснащені високотехнологічним обладнанням таких світових виробників, як Glatt, SBM, Urlinski, Belimed, De Ditrich, Gea, Sartorius, Malvern Instruments та ін.

З 2015 р. в ПАТ «Фармак» працює власний комплекс із виготовлення субстанцій (департамент із виробництва АФІ) у м. Шостка. Його планова потужність становить 100 тонн субстанцій на рік.


*За обсягами продажу лікарських засобів у грошовому вираженні, за даними  системи дослідження ринку «PharmXplorer»/«Фармстандарт» компанії Proxima Research.

**Дані Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби України.

За матеріалами прес-релізу ПАТ «Фармак»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті