Володимир Гройсман: облаштування лікарень, клінік і ФАП — відповідальність регіонів

10 Квітня 2018 10:46 Поділитися

Формування та облаштування регіональних закладів охорони здоров’я — від фельдшерсько-акушерських пунктів (ФАП) до профільних клінік — це відповідальність районів та громад, яким ці заклади належать. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в ефірі одного з телеканалів.

«Лікарні належать районам і муніципалітетам. А в цих районах — завдяки децентралізації — є мільярди. І я вимагаю від керівників районів та муніципалітетів діяти в інтересах громадян. Лікарні, ФАП мають бути відремонтовані і забезпечені, а люди повинні отримувати нормальні умови лікування», — наголосив Глава Уряду.

Він звернув увагу, що такі речі потрібно проговорювати й доносити до людей — так само, як і засади медичної реформи.

«Приміром, зараз ми переходимо на договірні засади в медицині. Фактично це перший крок на шляху до страхової медицини, — зазначив Глава Уряду. — Ми прописали законопроект, прийняли його в Парламенті, документ набув чинності. Сьогодні є можливість укласти договір з лікарем, який надасть вам якісні послуги. І за цим договором держава заплатить конкретно цьому лікарю за вас як пацієнта. Не за стіни чи ліжка, а за послугу».

Прем’єр-міністр відзначив, що реформа може комусь не подобатися. І завжди є можливість залишити все як є. «Але той стан справ, який був, не влаштовував простих людей», — зауважив В. Гройсман.

За матеріалами www.kmu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті