Генеральному директору ДП «Укрвакцина» повідомлено про підозру у розтраті 1,5 млн. грн. бюджетних коштів

11 Квітня 2018 9:48 Поділитися

За процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва слідчими Державної фіскальної служби столиці повідомлено про підозру генеральному директору ДП «Укрвакцина» за фактом розтрати майна в особливо великому розмірі.

Встановлено, що керівник ДП «Укрвакцина» протягом 2012-2013 рр. здійснив розтрату коштів державного підприємства на загальну суму понад 1,5 млн. грн., перерахувавши їх на рахунки двох приватних підприємств за нібито надання послуг із охоронного супроводу вантажів під час перевезення вакцин та інших препаратів на території України.

«Слідством здобуто достатньо доказів, які не тільки вказують, що приватними підприємствами зазначені послуги по охороні перевезення вантажів не надавались ДП «Укрвакцина», а й взагалі ці приватні суб’єкти не мали необхідних матеріальних та трудових ресурсів для здійснення охоронної діяльності», – повідомляють у столичній прокуратурі.

На даний час посадовцю інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» Кримінального Кодексу України.

Найближчим часом суд розгляне клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення його від займаної посади гендиректора ДП «Укрвакцина».

За матеріалами www.kyiv.gp.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті