Ректора Одеського національного медичного університету відсторонено від виконання службових обов’язків

24 Квітня 2018 3:17 Поділитися

З 23 квітня поточного року Валерія Запорожана відсторонено від виконання службових обов’язків ректора Одеського національного медичного університету. Відповідний наказ підписали в МОЗ України.

Підстава — складений співробітниками Національної поліції України протокол про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, стосовно В. Запорожана.

«Особа, щодо якої складено протокол про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, якщо інше не передбачено Конституцією і законами України, може бути відсторонена від виконання службових повноважень за рішенням керівника органу (установи, підприємства, організації), в якому вона працює, до закінчення розгляду справи судом» — ч. 5 ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції».

Судовий розгляд справи здійснюватиме Приморський районний суд м. Одеса.

До завершення розгляду справи судом обов’язки ректора Одеського національного медичного університету виконуватиме Валерія Марічереда, проректор з науково-педагогічної роботи (з міжнародних зв’язків) цього ж закладу вищої освіти.

Нагадаємо, що 30 березня 2018 р. комісія МОЗ України визнала роботу ректора НМУ ім.  О.О. Богомольця Катерини Амосової у 2017 р. незадовільною і рекомендувала розірвати контракт з нею. 16 квітня цього року К. Амосову було звільнено з посади. 23 квітня 2018 р. профільне міністерство оголосило конкурс на заміщення цієї посади.

За матеріалами moz.gov.ua,

фото onmedu.edu.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті