Минулого тижня кількість хворих на кір була рекордною

25 Квітня 2018 10:55 Поділитися

За оперативними даними Центру громадського здоров’я МОЗ України, за 16-й тиждень 2018 р. на кір захворіли 1070 людей: 507 дорослих і 563 дитини. Це найбільша кількість нових випадків захворювання, зафіксованих за тиждень, з початку спалаху кору з 2017 р. Стрімке зростання кількості випадків захворювання за останній тиждень пов’язане з груповими спалахами у Волинській, Львівській, Закарпатській, Чернігівській, Київській областях, а також зростанням кількості дорослих, які захворіли на кір.

20 квітня 2018 р. оперативний штаб МОЗ України з реагування на ситуацію з поширення кору в Україні прийняв рішення про розширення заходів посиленої імунізації на всі групи дітей віком до 18 років (раніше заходи посиленої імунізації поширювалися тільки на дітей до 9 років).

Також МОЗ України вивчає можливість проведення імунізації дорослих за епідемічними показниками з використанням вакцин, закуплених на національному рівні.

Усього впродовж 16 тиж 2018 р. на кір захворіли 11 720 осіб — 4564 дорослих і 7156 дітей. З початку року від ускладнень кору померло 8 людей: 6 дітей і 2 дорослих.

Найбільше людей захворіли на кір в Івано-Франківській (1985), Закарпатській (1893), Одеській (1327), Львівській (1293), Чернівецькій (983) областях. За останній тиждень значно зросла кількість зареєстрованих випадків у Вінницькій, Волинській, Кіровоградській, Львівській, Харківській, Київській областях та м. Київ.

Вакцина проти кору, паротиту і краснухи є в наявності в усіх регіонах. Наразі залишки вакцин у регіонах становлять 255 тис. доз. Якщо в окремому лікувальному закладі вакцина відсутня, необхідно звернутися до департаменту/управління охорони здоров’я ОДА.

Минулого тижня ще 800 тис. доз вакцини проти кору, паротиту і краснухи, закуплених за кошти державного бюджету, прибули в Україну. Найближчим часом вакцини будуть розвезені в регіони.

Нагадування батькам: якщо вашій дитині скоро виповнюється 1 рік або 6 років, їй необхідно зробити щеплення за Календарем профілактичних щеплень. Якщо дитина пропустила першу чи другу дозу вакцини КПК за графіком, зверніться до медичного закладу для якнайшвидшого отримання безоплатного щеплення.

За матеріалами phc.org.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті