Постанова КМУ від 28 березня 2018 р. № 275

02 Травня 2018 11:03 Поділитися

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА

від 28 березня 2018 р. № 275 
Київ

Деякі питання проведення міжнародного моніторингового дослідження якості вищої медичної освіти у 2018 році

Кабінет Міністрів України постановляє:

  1. Затвердити Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для проведення міжнародного моніторингового дослідження якості вищої медичної освіти у 2018 році, що додається.
  2. Відповідно до частини восьмоїстатті 23 Бюджетного кодексу України здійснити у межах загального обсягу бюджетних призначень, передбачених Міністерству охорони здоров’я на 2018 рік у загальному фонді державного бюджету, перерозподіл видатків споживання для проведення міжнародного моніторингового дослідження якості вищої медичної освіти в сумі 21787,2 тис. гривень шляхом зменшення їх за програмою 2301070 “Підготовка і підвищення кваліфікації медичних та фармацевтичних, наукових та науково-педагогічних кадрів вищими навчальними закладами III і IV рівнів акредитації.
  3. Забезпечити:

1) Міністерству охорони здоров’я – погодження перерозподілу видатків, передбачених пунктом 2 цієї постанови, з Комітетом Верховної Ради України з питань бюджету;

2) після зазначеного погодження:

Міністерству фінансів – відкриття Міністерству охорони здоров’я бюджетної програми для здійснення видатків, передбачених пунктом 2 цієї постанови, і внесення відповідних змін до розпису державного бюджету.

  1. Міністерству охорони здоров’я забезпечити у 2018 році проведення міжнародного моніторингового дослідження якості вищої медичної освіти в закладах вищої освіти, що здійснюють підготовку лікарів, незалежно від їх підпорядкування та форми власності.

Прем’єр-міністр України                                                                                         В. Гройсман

ЗАТВЕРДЖЕНО 
постановою Кабінету Міністрів України 
від 28 березня 2018 р. № 2

ПОРЯДОК 
використання коштів, передбачених у державному бюджеті для проведення міжнародного моніторингового дослідження якості вищої медичної освіти у 2018 році

1. Цей Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених у державному бюджетіна 2018 рік для проведення міжнародного моніторингового дослідження якості вищої медичної освіти в закладах вищої освіти, що здійснюють підготовку лікарів, незалежно від підпорядкування та форми власності (далі – бюджетні кошти).

2. Головним розпорядником бюджетних коштів та відповідальним виконавцем бюджетної програми є МОЗ.

Одержувачем бюджетних коштів є державна організація “Центр тестування професійної компетентності фахівців з вищою освітою напрямів підготовки “Медицина” і “Фармація” при Міністерстві охорони здоров’я України”, на яку покладено організаційно-методичні функції з проведення ліцензійних інтегрованих іспитів та забезпечення встановлення відповідності якості підготовки фахівців державним стандартам вищої освіти відповідно до наказу МОЗ від 3 травня 1999 р. № 105.

Завданням одержувача бюджетних коштів є забезпечення у 2018 році здійснення заходів з проведення міжнародного моніторингового дослідження якості вищої медичної освіти в закладах вищої освіти, що здійснюють підготовку лікарів, незалежно від підпорядкування та форми власності.

3. Бюджетні кошти спрямовуються на проведення міжнародного моніторингового дослідження якості вищої медичної освіти в закладах вищої освіти, що здійснюють підготовку лікарів, незалежно від підпорядкування та форми власності (далі – дослідження).

4. За рахунок бюджетних коштів здійснюються витрати на:

забезпечення проведення дослідження, у тому числі шляхом придбання та виготовлення необхідних матеріалів;

розроблення завдань для проведення дослідження;

забезпечення захисту матеріалів;

перевірку та проведення аналізу результатів дослідження;

підготовку та подання відповідних аналітичних звітів;

організаційно-методичне забезпечення;

здійснення контролю за дотриманням правил проведення дослідження;

забезпечення охорони публічної безпеки і порядку в аудиторіях закладів вищої освіти, у яких проводиться дослідження, та запобігання пронесення до аудиторій недозволених технічних пристроїв.

5. Закупівля товарів, робіт і послуг за рахунок бюджетних коштів здійснюється відповідно до закону.

Попередня оплата товарів, робіт і послуг, що закуповуються за рахунок бюджетних коштів, здійснюється відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 23 квітня 2014 р. № 117 (Офіційний вісник України, 2014 р., № 34, ст. 916).

6. Відображення у первинному та бухгалтерському обліку інформації про отримані (створені) оборотні і необоротні активи, а також реєстрація, облік бюджетних зобов’язань в органах Казначейства та операції, пов’язані з використанням бюджетних коштів, здійснюються в установленому законодавством порядку.

7. Складення і подання фінансової та бюджетної звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим та ефективним витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.

8. Одержувач бюджетних коштів подає щокварталу до 5 числа наступного за звітним місяця МОЗ інформацію про використання бюджетних коштів.

Звіт про використання бюджетних коштів МОЗ подає Мінфіну щокварталу до 10 числа наступного за звітним місяця.

9. З метою забезпечення прозорості витрачання бюджетних коштів інформація про результати їх використання оприлюднюється на офіційному веб-сайті МОЗ.

 

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті