Кампанія «Лікар для кожної сім’ї» триває: підписано понад 3 млн декларацій

08 Травня 2018 12:42 Поділитися

Уже понад місяць триває всеукраїнська кампанія «Лікар для кожної сім’ї». За цей час у системі eHealth зареєстровано майже 3,15 млн декларацій (станом на 08.05.2018 р.).

Найбільше декларацій підписано в Харківській обл. — більше 370 тис. На 2-му місці м. Київ (майже 305 тис.), на 3-му — Вінницька обл. (понад 275 тис. декларацій), на 4-му — Дніпропетровська обл. (майже 258 тис. декларацій) і на 5-му місці — Донецька обл. (понад 250 тис. декларацій).

«Основа успіху кампанії «Лікар для кожної сім’ї» — відповідальне ставлення місцевої влади до оснащення закладів первинної медичної допомоги. Саме вони мають забезпечити медзакладам підключення до інтернету, комп’ютери для приєднання до електронної системи охорони здоров’я та принтери й папір для підписання декларацій. Неприпустимим є стягнення коштів з пацієнтів у вигляді продажу бланків декларацій або абонентної плати за обслуговування», — повідомляють у МОЗ України.

До системи eHealth на сьогодні підключено 1170 закладів первинної медичної допомоги. Підписувати декларації з пацієнтами можуть уже 19 952 лікарі.

«Підписувати декларації можна з сімейними лікарями — їх обрали уже 73% пацієнтів, які підписали декларації, терапевтами — 15%, педіатрами — 12%. Найбільш активно обирають лікарів українці віком 40–64 років», — зазначають у профільному міністерстві.

Декларації підписуються безстроково, але в будь-який момент пацієнт може обрати іншого лікаря і підписати з ним декларацію. Неправдивою є інформація про те, що ті, хто не підпише декларацію до кінця року, залишиться без медичної допомоги або буде змушений за неї платити.

Як ми вже повідомляли, 26–27 квітня 2018 р. у м. Дніпро відбулася VІІ Всеукраїнська науково-практична конференція із сімейної медицини «Від науки до практики», організована Українською асоціацією сімейних лікарів Дніпропетровської обл. У рамках заходу проведено симпозіум на тему «Реформування системи охорони здоров’я в Україні у 2018 році: кампанія «Обери свого лікаря». Саме тут фахівці мали нагоду отримати відповіді на найбільш актуальні питання щодо І етапу реформи охорони здоров’я, з якими їм доводиться стикатися в ході нового формату роботи з пацієнтами.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Віктор 08.05.2018 2:04
Мене, я підписанта цикавить одне, що я отримаю після 01.08.2018 року від лікаря з яким я підписав декларацію - рецепт на ліки з реімбурсацією іх вартості? І куди далі я піду? До аптеки? А скільки аптек підписали угоду з Національною Службою Здоров*я України, а це декілька тисяч ліків на основі 420 молекул (МНН) (пост. КМУ № 333 від 25.03. 2009, у останні редакції - Закон Про Держгарантії : пп.6 та 10 статті10

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті