Глава Уряду з керівництвом МОЗ обговорили ситуацію з коментарем щодо лікування онкохворих за кордоном

13 Червня 2018 9:24 Поділитися

12 червня 2018 р. Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман зустрівся з в.о. міністра охорони здоров’я Уляною Супрун та її заступником Олександром Лінчевським щодо ситуації навколо коментаря результатів звіту Рахункової палати України в частині лікування онкохворих за кордоном.

«Важливо, аби люди, особливо ті, які мають відношення до медицини, мали добре серце і співпереживали за те, що може спіткати будь-яку людину. Головне — бути готовим допомогти в будь-якій складній ситуації, — зазначив Глава Уряду. — Можна оцінювати слова, а можна оцінювати дії й показати всім, що співчуття, добре серце і намагання допомогти — базові цінності, на яких живе світ».

«Було б добре, якби ваші подальші кроки дали всім розуміння, хто ви є насправді, які у вас погляди, принципи і моральні якості — на конкретних діях», — звернувся Прем’єр-міністр до заступника міністра.

У відповідь О. Лінчевський висловив жаль з приводу того, що його слова, взяті з закритого засідання, були перекручені, хоча насправді йшлося якраз про захист програми допомоги онкохворим.

«Я залишаюся лікарем. У вільний поза Міністерством час я працюю в лікарні, бачу пацієнтів щодня. Роки навчання і роботи присвячені допомозі пацієнтам — незалежно від того, що кажуть навколо. Я працював і залишаюся працювати лікарем», — зазначив заступник міністра.

Натомість В. Гройсман сказав: «Пропоную більше приділити увагу у вашій професійній діяльності як лікаря, догляду, супроводженню й лікуванню онкохворих. Це проявить всі ваші якості й не буде інших тлумачень ваших слів. Можна говорити багато, але є дії. Знайдіть хоспіс, онколікарню — у позаробочий час як фаховий лікар і добра людина — допоможіть і підтримайте. А тим, хто говорив про вас, я пропонував би подивитися на вас з іншого боку і потім зробив би висновки. Я хочу тут справедливості».

11 червня дисциплінарна комісія, яка за дорученням Прем’єр-міністра України розглядала ситуацію навколо виступу О. Лінчевського, не знайшла дисциплінарного порушення у вчинку заступника міністра.

За матеріалами www.kmu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті