Четвертий випадок дифтерії підтверджено лабораторно

17 Липня 2018 11:44 Поділитися

Діагноз «дифтерія» у 11-річного хлопчика з Чернігівської обл. підтвердився лабораторно. Про це повідомляє Державна установа «Центр громадського здоров’я МОЗ України». Це уже четвертий випадок дифтерії в Україні.

Дитину госпіталізували до Ніжинської районної лікарні 13 липня і ввечері того ж дня перевезли до реанімаційного відділення Чернігівської обласної дитячої лікарні. Йому ввели протидифтерійну сироватку, проте хлопчик і надалі залишається в реанімаційному відділенні. Важкість стану зумовлена ускладненнями з боку серцево-судинної системи та проблемами зі згортанням крові.

14 липня лікарі здійснили протиепідемічні заходи щодо виявлення збудника серед контактних осіб, усього обстежено 18 осіб, серед них у 4 членів родини хлопчика (матері, батька, сестри і брата) виявлено клінічні ознаки дифтерії, дослідження тривають. Двоє дітей і мати госпіталізовані до Ніжинської центральної районної лікарні, їх стан стабільний, дітям введена протидифтерійна сироватка.

У МОЗ України нагадують, що єдиний захист від дифтерії — це вакцинація. Профільне міністерство рекомендує якнайшвидше зробити необхідні щеплення проти дифтерії дітям і дорослим згідно з календарем щеплень. Вакцина є в усіх регіонах України й надається безоплатно як для дітей, так і для дорослих.

З початку року в Україні зафіксовано 4 випадки дифтерії: по одному у Чернігівській та Київській областях і 2 — у Луганській обл. Тривають лабораторні дослідження щодо підтвердження ще 4 випадків у Чернігівській обл.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті