МОЗ виконуватиме зобов’язання у сфері обігу підконтрольних речовин, що випливають із членства України в міжнародних організаціях

03 Вересня 2018 4:07 Поділитися

На урядовому порталі оприлюднено постанову КМУ від 29.08.2018 р. № 687, якою вносяться зміни в ряд нормативно-правових актів щодо повноважень та відповідальності МОЗ за виконання зобов’язань, що випливають із членства України в міжнародних організаціях у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів і прекурсорів, протидії їх незаконному обігу. Документ набуде чинності з дня його офіційного опублікування.

Зокрема, зміни внесено в перелік цент­ральних органів виконавчої влади, інших державних органів, відповідальних за виконання зобов’язань, що випливають із членства України в міжнародних організаціях, затвердженого постановою КМУ від 13 вересня 2002 р. № 1371.

Так, на МОЗ покладається виконання зобов’язань, які випливають із членства України в:

  • Міжнародному комітеті з контролю над наркотиками ООН;
  • Міжнародній організації кримінальної поліції (Інтерпол);
  • Робочій групі Організації за демократію та економічний розвиток з питань боротьби з тероризмом, організованою злочинністю та розповсюдженням наркотиків;
  • Міжнародній конференції протидії наркотикам.

Також зміни вносяться в Положення про Державну службу України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, затверджене постановою КМУ від 12.08.2015 р. № 647.

Також постановою № 687 виключається з повноважень Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками повноваження щодо підготовки та подачі Міжнародному комітету з конт­ролю за наркотиками ООН статистичних звітів про обіг в Україні наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті