Вакцини проти грипу почали доставляти в аптеки — МОЗ

09 Жовтня 2018 12:24 Поділитися

За інформацією МОЗ України, протягом найближчих тижнів в аптеки доставлять 350 тис. доз вакцин проти грипу. Тож українці зможуть придбати вакцину в аптеці за власний кошт і зробити щеплення у закладі охорони здоров’я. Вартість вакцин становитиме 200–300 грн.

Вакцинація є найнадійнішим методом профілактики грипу та попередження тяжких ускладнень хвороби.

Одне щеплення захищає упродовж усього сезону грипу від найбільш розповсюджених і небезпечних штамів.

Згідно з прогнозом Всесвітньої організації охорони здоров’я у новому епідсезоні в Україні, ймовірно, циркулюватимуть:

  • вірус, подібний A/Michigan/45/2015(H1N1)pdm09;
  • вірус, подібний A/Singapore/ INFIMH-16-0019/2016(H3N2);
  • вірус, подібний B/Colorado/06/2017.

Саме до цих небезпечних штамів сформувати імунітет допоможуть вакцини.

«Важливо зберігати холодовий ланцюг при транспортуванні вакцини, щоб вона не втратила своїх захисних властивостей. Тому старайтеся зробити щеплення максимально швидко після того, як купили вакцину. Найкращий варіант — попередньо проконсультуватися зі своїм терапевтом, педіатром чи сімейним лікарем. Так ви зможете отримати відповіді на свої питання, рекомендації щодо транспортування вакцини і домовитися про час вакцинації», — звертають увагу в МОЗ України.

Вакцина також може бути придбана за кошти підприємств або місцевих бюджетів для пріоритетних груп ризику — медичних працівників, вчителів, дітей віком до 5 років, вагітних, осіб літнього віку, пацієнтів із хронічними захворюваннями. МОЗ України рекомендує місцевій владі та підприємствам забезпечити вакцинування громадян з групи ризику.

Раніше повідомлялося, що для епідсезону 2018–2019 рр. в Україні очікується наявність трьох вакцин від грипу.

Наразі зареєстровано та внесено в Державний реєстр лікарських засобів України наступні вакцини:

  • ДжіСі Флю, вакцина для профілактики грипу (розщеплений віріон, інактивований) (суспензія для ін’єкцій у попередньо напов­нених шприцах по 0,5 мл та 0,25 мл, № 1, № 10, виробництва «Грін Крос Корпорейшн», Корея, заявник — «М.Біотек Лтд», Велика Британія) – реєстр. посвідчення — UA/16223/01/01;
  • ВАКСІГРИП ТЕТРА/VAXIGRIP TETRA, спліт-вакцина для профілактики грипу чотиривалентна, інактивована (суспензія для ін’єкцій по 0,5 мл у попередньо заповненому шприці з прикріпленою голкою, № 1; по 0,5 мл у попередньо заповненому шприці без голки, № 1, Санофі Пастер (повний цикл виробництва, заповнення, первинне та вторинне пакування, контроль якості, випуск серії), Франція, Санофі Вінтроп Індастріа (заповнення, первинне та вторинне пакування), Франція, Санофі-Авентіс Прайвіт Ко. Лтд. (вторинне пакування), Угорщина, СРНА СА (вторинне пакування), Бельгія, заявник — «Санофі Пастер С.А.», Франція) — реєстр. посвідчення — UA/16141/01/01;
  • ІНФЛУВАК®, вакцина для профілактики грипу, поверхневий антиген, інактивована (суспензія для ін’єкцій по 0,5 мл у попередньо наповнених одноразових шприцах, № 1 або № 10, виробництва «Абботт Біолоджікалз Б.В.», Нідерланди, заявник — «Абботт Біолоджікалз Б.В.», Нідерланди) – рєстр. посвідчення — UA/13027/01/01.

За матеріалами www.moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Василь 27.11.2019 12:13
Вакцини проти грипу на 26 листопада в аптеках немає, у всякому разі в Деснянському районі Києва. Для груп ризику вакцини не безкоштовні, в усякому разі, про це ніхто нічого не може сказати. Усе як завжди - халтурно і безпардонно, навіть терапевти не завжди тобі підкажуть, треба робити щеплення чи ні, навіть якщо ти належиш до групи ризику. Утопаючий допоможи собі сам. Медицина до цього часу не на висоті. хто має гроші, той ще може надіятися на нормальну допомогу, іншим хай Бог допоможе... Про страхову медицину ніхто й не заїкається - очевидно, українців хочуть-таки виморити і за допомогою ненадання медичних послуг, бо вони в більшості дорогі для пересічного громадянина... Одне слово, геноцид по всіх фронтах!

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті