ДП «Електронне здоров’я» створило новий бренд — eZdorovya

17 Жовтня 2018 1:09 Поділитися

ДП «Електронне здоров’я» є основним розробником технічного ядра eHealth в Україні. eHealth — електронна система охорони здоров’я, що дозволяє розподіляти бюджетні кошти на оплату медичних послуг і складається з:

  • центрального компоненту системи медичних даних (адмініструє ДП «Електронне здоров’я»);
  • медичних інформаційних систем (приватні компанії, що надають інтерфейси користувачам, у тому числі медичним закладам та лікарям).

МОЗ України регулює впровадження eHealth на нормативно-правовому рівні. Національна служба здоров’я України, зі свого боку, оплачує вартість медичних послуг медичним закладам.

«З моменту офіційного створення ДП «Електронне здоров’я» в грудні 2017 р. через збіг у назві саму систему eHealth часто асоціювали з ДП «Електронне здоров’я», що не зовсім так. Адже система eHealth складається з декількох учасників, у тому числі ДП «Електронне здоров’я», — повідомляють у МОЗ України.

Аби уникнути подібних неточностей у визначенні, хто є хто в системі eHealth, ДП «Електронне здоров’я» використовуватиме новий бренд — eZdorovya. Це допоможе ДП «Електронне здоров’я» (eZdorovya) ефективніше взаємодіяти з користувачами: українцями, представниками бізнесу, розробниками інформаційних систем.

«Ми будемо взаємодіяти з користувачами і всіма стейкхолдерами під брендом «eZdorovya». Система eHealth впроваджується спільними зусиллями всіх партнерів. eZdorovya забезпечує технічну можливість функціонування eHealth як її адміністратор, що від імені держави займається розробкою та впровадженням технологій», — заявляє прес-служба ДП «Електронне здоров’я».

Наразі eZdorovya займається впровадженням масштабного інноваційного IT-рішення в медичній сфері — розробкою медичної картки пацієнта та низки інших важливих модулів. За підтримки світової eHealth-спільноти команда eZdorovya розробляє електронний рецепт, електронне направлення та інші сервіси. Усі вони дозволять кожному користувачеві отримати необхідну медичну інформацію без паперової рутини. Також eZdorovya збиратиме дані для розробки аналітичних і статистичних матеріалів та вироблення ефективних рішень у сфері охорони здоров’я.

При виникненні загальних питань щодо функціонування системи eZdorovya в МОЗ України радять писати на адресу: [email protected].

За матеріалами www.moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті