Лікарі-ФОП зможуть виписувати рецепти за програмою «Доступні ліки» найближчим часом

Незабаром фізичні особи — підприємці (ФОП), які одержали ліцензію на медичну практику, зможуть виписувати на рецептурних бланках форми № 1 лікарські засоби, що включені до програми «Доступні ліки». Відповідні зміни до постанови КМУ від 17.03.2017 р. № 152 «Про забезпечення доступності лікарських засобів», які надають таке право, Уряд ухвалив на засіданні 31 жовтня 2018 р. Текст даного рішення буде оприлюднено на урядовому порталі найближчим часом.

Уряд також ухвалив зміну, що збільшить вікно для перегляду цін на препарати фармацевтичними виробниками — з 5 до 10%. Це означає, що виробники, які запропонували ціни на свої лікарські засоби не вище за 10% від найнижчої вартості препарату за діючою речовиною, вказаною в Реєстрі лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню, зможуть повторно подати до МОЗ України документи зі зміненою оптово-відпускною ціною. Урядовці очікують, що таке нововведення дозволить збільшити перелік безоплатних ліків.

Нагадаємо, що проект відповідної постанови КМУ виносився на громадське обговорення МОЗ України ще на початку вересня поточного року.

За матеріалами www.kmu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті