У Львівській обл. правоохоронці вилучили партію незареєстрованих ліків

11 Грудня 2018 5:05 Поділитися

Співробітники податкової міліції Головного управління Державної фіскальної служби України у м. Київ спільно із працівниками Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури м. Київ вилучили з незаконного обігу партію лікарських засобів невідомого походження, які зберігалися в неналежних умовах.

У рамках розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків) було встановлено групу осіб, які налагодили та здійснювали незаконну роздрібну реалізацію незареєстрованих в Україні лікарських засобів невідомого походження через мережі аптек та інтернет-магазини. При цьому фігуранти не сплачували жодних податків до державного бюджету.

За результатами обшуків, проведених у Львівській обл. за місцями фактичного провадження протиправної діяльності, у місцях фактичного проживання підозрюваних та аптечних закладах з незаконного обігу вилучено 4 картонних ящики та 84 окремі упаковки імпортних фармацевтичних препаратів без наявних дозвільних документів та документів щодо фактичного їх придбання орієнтовною вартістю близько 110 тис. грн.

Вказані препарати, які потребують спеціальних умов зберігання та дотримання температурного режиму, фактично зберігалися в холодильнику. Окрім того, вилучено більше 21 тис. дол. США та 200 євро готівкою, накладні експрес-доставки, банківські картки, ноутбуки та телефон. Триває слідство.

За матеріалами sfs.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті