Реформа первинки: затверджено новий порядок реалізації державних гарантій

29 Грудня 2018 11:58 Поділитися

18 грудня 2018 р. Уряд прийняв постанову № 1117 «Деякі питання реалізації державних гарантій медичного обслуговування населення за програмою медичних гарантій для первинної медичної допомоги на 2019 рік». Нею затверджено порядок реалізації державних гарантій, яким визначаються особливості, встановлюються тарифи й коригувальні коефіцієнти щодо медичного обслуговування населення за програмою медичних гарантій для первинної медичної допомоги на 2019 р. Його дія поширюється на всі заклади охорони здоров’я та на фізичних осіб — підприємців, які мають ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики та уклали відповідний договір з Національною службою здоров’я України на надання послуг, пов’язаних з первинною медичною допомогою.

Порядком встановлено тарифи у вигляді капітаційної ставки за обслуговування 1 пацієнта протягом 1 календарного року згідно з наступними списками:

  • зелений — 370 грн. на рік за одного пацієнта;
  • червоний — 120 грн. на рік за одного пацієнта.

При цьому тарифи за надання послуг одному пацієнтові з червоного списку діють для комунальних закладів охорони здоров’я до 30.06.2019 р. Крім того, до 30.06.2019 р. передбачається застосування коригувальних коефіцієнтів залежно від вікової групи пацієнта та рівня перевищення ліміту подання декларацій.

Зазначимо, що аналогічний порядок на 2018 р. передбачав вдвічі більший тариф за обслуговування одного пацієнта з червоного списку, тобто 240 грн. на рік. Іншим нововведенням є застосування коефіцієнту, який знижує тариф пропорційно рівню перевищення ліміту поданих декларацій пацієнтів із зеленого списку. При перевищенні рівня ліміту від 150% + 1 декларація, коефіцієнт становить 0.

Вказаною постановою також внесено зміни щодо додання до суми оплати за медичні послуги 1/12 від добутку кількості пацієнтів із червоного списку комунальним закладам охорони здоров’я на 2018 р. та І півріччя 2019 р.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті