Комітет Верховної Ради України з питань охорони здоров’я протягом 9-ї сесії восьмого скликання розглянув 6 законопроектів

15 Січня 2019 11:32 Поділитися

Комітет Верховної Ради України з питань охорони здоров’я протягом 9-ї сесії восьмого скликання розглянув 6 законопроектівНа сайті Парламенту оприлюднено інформацію щодо розгляду законопроектів комітетами Верховної Ради України протягом 9-ї сесії восьмого скликання.

Загалом станом на 10 січня 2019 р. 27 комітетів Верховної Ради (без урахування даних щодо Комітету з питань інформатизації та зв’язку) розглянули 364 проекти законів, за проходження яких вони відповідальні. З них 71 законопроект, або 20%, було прийнято Верховною Радою в цілому, 20 (6%) — у першому або другому читанні, ще 63 проекти законів (17%) відправлено на доопрацювання або враховано в інших законопроектах. Водночас 210 розглянутих у комітетах законопроектів, або 58%, відхилено та знято з розгляду.

Комітети, які розглянули найбільшу кількість проектів законів, мають і найвищий показник відхилених та знятих з розгляду. Верховна Рада прийняла в цілому 10 законопроектів, розглянутих Комітетом з питань європейської інтеграції і 8 — Комітетом з питань національної безпеки й оборони, ще 4 проекти законів, розглянутих у даному комітеті, прийняті в першому і другому читанні — це найвищі показники серед комітетів.

Найменшу кількість законопроектів розглянули Комітет з питань запобігання і протидії корупції — 4, 3 з яких були відхилені і ще 1 відправлений на доопрацювання; Комітет з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин — 5, 4 з яких Верховна Рада відхилила і 1 був прийнятий у першому або другому читанні.

Не був прийнятий Парламентом жоден законопроект, розглянутий Комітетом з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування (всього 10 законопроектів), Комітетом з питань запобігання і протидії корупції (всього 4), Комітетом  з питань фінансової політики і банківської діяльності (7).

Щодо Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я, то він розглянув 6 законопроектів. З них прийнято в цілому — 1, на доопрацюванні — 3, відхилено та знято з розгляду — 2. На опрацюванні в Комітеті знаходиться 53 законопроекти, з них підготовлено до розгляду — 23.

Раніше наше видання повідомляло, що до порядку денного 9-ї сесії Верховної Ради України внесено розгляд 3015 проектів законів, з них 51 законопроект безпосередньо спрямований на регулювання в галузі охорони здоров’я, у тому числі у сфері обігу лікарських засобів.

За матеріалами rada.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті