У Парламенті зареєстровано законопроект щодо тимчасової заборони перевірок

17 Січня 2019 5:00 Поділитися

В Парламенті зареєстрований законопроект щодо тимчасової заборони перевірок17 січня 2019 р. у Парламенті за № 9481 зареєстровано проект закону про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання підприємництва та тимчасової заборони перевірок як форми тиску на бізнес.

Ініціатор законопроекту — Юрій Дерев’янко (VIII скликання). Головний комітет — Комітет з питань промислової політики та підприємництва.

У пояснювальній записці до проекту його ініціатор зазначає наступне: «Доцільність прийняття пропонованого проекту Закону зумовлена низкою проблем правового регулювання питань розвитку підприємництва та використання державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності як форми тиску на бізнес, серед яких основними є неефективність існуючої системи державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності, що не забезпечує дотримання законності та зменшенню числа правопорушень у вказаній сфері, чому сприяє необґрунтовано розширений обсяг наглядових (контрольних) повноважень державних органів у сфері господарської діяльності; переважання в діяльності органів державного нагляду (контролю) фіскальних (каральних) функцій, їх спрямованість на виявлення, а не попередження правопорушень та застосування санкцій до суб’єктів господарювання; необґрунтовано широкий та нечіткий перелік підстав для здійснення заходів державного нагляду (контролю); значні часові й адміністративні витрати суб’єктів господарювання та органів державного нагляду (контролю), а також підвищені ризики корупційних правопорушень, пов’язані зі здійсненням заходів державного нагляду (контролю)».

Законопроект серед іншого передбачає зміни до Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», якими пропонується встановити, що до проведення податкової реформи, направленої на лібералізацію податкового навантаження на платників податків, забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів зі здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності.

З текстом законопроекту можна ознайомитися на сайті rada.gov.ua.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Парламенті вже зареєстровано 2 законопроекти про продовження мораторію на перевірки бізнесу.

За матеріалами rada.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті